Se zatměním přichází i úplněk. Ve znamení Vodnáře

Se zatměním přichází i úplněk. Ve znamení Vodnáře
ilustrační foto astro.cz

Léto 2018 je charakterizováno velmi zvláštní energií; taky že v průběhu zhruba jednoho měsíce (mezi červencem a srpnem) se vytvoří tři zatmění Slunce a Měsíce, celkové a částečné. Noc 27. července bude nocí, kterou bychom si měli zapsat do kalendáře a pamatovat si ji.

Bude k vidění úplné zatmění Měsíce, které nastane souběžně se samotným úplňkem. Bude to nejdelší úplné zatmění měsíce 21. století, a bude trvat hodinu a 43 minut. A také Mars se připravuje předvést nám své představení. Tu stejnou noc bude Červená planeta viditelná tak, jak tomu nebylo už od roku 2003.

A samozřejmě nesmíme zapomenout na úplněk, který začíná 27. 7. 2018 ve 22 h 20 min. Věčně putující Měsíc procházející znamením Vodnáře vnáší do našeho duševního a tělesného vnímání zvláštní neklid. Jeho energie  bude velmi dynamická. Je o moci a o svobodě. O neosobním, odtažitém, ale přesto vášnivém citu, který tolik potřebuje svobodu, že pro svou nezávislost udělá prakticky cokoli. Na místě je velká opatrnost, nejen v mezilidských vztazích, ale i např. na cestách.

Přes všechno napětí, neklid a vážné rozpory může tento úplněk  přinést i výjimečnou, osudovou lásku. (ber)

 

Poslat nový komentář