Úplněk v srpnu 2023 podruhé. Bude rybí, modrý a super

Úplněk v srpnu 2023 podruhé. Bude rybí, modrý a super
ilustrační foto pixabay

Úplněk v srpnu 2023, v pořadí již druhý, nastane ve čtvrtek 31. srpna v 3:37 SEČ a ponese se ve znamení citlivých Ryb. Jeho energie bude o to silnější, neboť se jedná o tzv. superúplněk.

V tomto období tedy nastane ten správný čas pro to, s lehkostí pustit minulost a otevřít se optimistické budoucnosti. Postavení planet a hvězd bude také nabádat k tomu, abyste se pustili svých strachů – ať jsou jakékoliv. Neskutečně vás to totiž osvobodí.

Během druhého srpnového úplňku vám kvůli vlivu Ryb může výrazně klesnout sebevědomí a nejspíš také budete touto dobou prožívat silnou nejistotu. Důvodem bude pravděpodobně pocit, že nic nestíháte, nezvládáte plnit povinnosti, které byste měli mít dávno hotové, a nic se vám nedaří. Ale neměli byste se ničeho bát, tato momentální přecitlivělost totiž odejde stejně rychle, jako přišla. Také se ovšem může stát, že budete mnohem vnímavější než obvykle, takže si všimnete věcí, které byste jinak přehlíželi. Zároveň se jedná o skvělý čas, kdy se pustit do nějaké kreativní činnosti, která vás těší a naplňuje, kde se dají dobře uplatnit vaše zjitřené emoce. Kromě toho můžete v době druhého srpnového úplňku zaznamenat výrazný duchovní posun.

V lidové tradici symbolizuje Modrý úplněk moudrost a duchovní růst, ve Skotsku pak lidé věří, že pokud někdo z rodiny v tento čas zemře, budou ho brzy následovat tři další příbuzní.

Existují ale i další pověry, které se s Modrým úplněk pojí. Říká se například, že byste měli zatáhnout všechny závěsy, protože pokud na vaše tělo ve spánku dopadne jeho svit, můžete se zbláznit. Také byste se rozhodně neměli dívat na daný úplněk přes sklo, protože byste mohli mít následujících třicet dnů velkou smůlu.

Naopak se doporučuje sbírat bylinky, které touto dobou mají zázračnou moc, a připravit si z nich následně odvar, jenž by měl člověku zaručit krásu. Jestliže se snažíte o dítě, v době Modrého úplňku údajně budete mít větší šanci na úspěch. Někteří pak věří i tomu, že když vidíte Modrý úplněk, měli byste si něco přát. Prý se to pak brzy splní. (ber)

Poslat nový komentář