Myslivci zvou na přehlídku trofejí a zvěřinové speciality

Myslivci zvou na přehlídku trofejí a zvěřinové speciality
V Žárovicích je každoročně soustředěno na stovky trofejí.

S blížícím se koncem mysliveckého roku bilancují stoupenci Hubertova cechu uplynulé období. Lovecké úspěchy budou k vidění v Žárovicích na tradiční chovatelské přehlídce trofejí spárkaté zvěře ulovené v honitbách prostějovského regionu a jelení zvěře z oblasti Drahanské vrchoviny. Přehlídka bude přístupná odborníkům i laické veřejnosti o víkendu 17. až 18. března. 

Přehlídka se koná stejně jako v minulých letech v sále kulturního domu v Žárovicích. V sobotu 17. března bude otevřená od 8 do 17 hodin a v neděli 18. března od 8 do 12 hodin. Na výstavě budou soustředěny stovky paroží srnců, jelenů, muflonů, zbraně kňoura i lebky predátorů – lišek, jezevců nebo psíka mývalovitého, trofeje oceněné medailemi a kuriozity ulovené v honitbách Prostějovska a Drahanské vrchoviny. Budou zde vystaveny také šperky z paroží i různé předměty a potřeby spojené s myslivostí. V sobotu dopoledne vystoupí myslivečtí trubači a nebude chybět ani tradiční myslivecká kuchyně. „Speciality ze zvěřiny jsou tady v Žárovicích vyhlášené. Tradičně nabídneme několik jídel, uspokojíme určitě všechny chutě,“ lákají na dobroty myslivci z místního sdružení Horka Žárovice.  

Chovatelskou přehlídku trofejí v Žárovicích pořádají společně Městské úřady v Prostějově a Konici, Vojenské lesy a statky ČR s.p. divize Plumlov a Okresní myslivecký spolek v Prostějově.   

(jap)

Sobota, Březen 17, 2012 - 12:30 - Neděle, Březen 18, 2012 - 12:00

Poslat nový komentář