Ředitelské volno nemá v pátek jediná prostějovská škola

Ředitelské volno nemá v pátek jediná prostějovská škola
ilustrační foto RG a ZŠ města Prostějova

Na základě výzvy ministra zdravotnictví vyhlásila většina prostějovských základních škol ředitelské volno. Některé školy zavřou jídelny a družiny. Jedinou školou, která pojede v normálním provozu, je RG a ZŠ města Prostějova.

„Po důkladném zvážení všech argumentů jsme se rozhodli ponechat školu v pátek 25. 9. 2020 v normálním provozu. V současné době nám KHS neoznámila žádného nakaženého žáka a zatím jsme nezaznamenali jediný případ přenosu přímo ve škole. Ponecháme si volné dny raději pro případ zásadního zhoršení situace. Preferujeme výuku ve škole. Navíc budeme muset v pátek dne 2. 10. 2020 o jednu vyučovací hodinu zkrátit výuku ve všech třídách z důvodu konání voleb na naší škole,“ zdůvodnil rozhodnutí ředitel Rostislav Halaš.

Ředitelské volno budou čerpat žáci ZŠ Majakovského ve Vrahovicích, kde nebude otevřena družina ani jídelna. Ke stejnému rozhodnutí přistoupili na ZŠ Jana Železného a ZŠ Kollárova.

ZŠ Melantrichova zajistí provoz školní družiny v pátek 25. září 2020 pro žáky 1. stupně v době od 6:00 do 16 hodin, stravování zajištěno nebude, uvedl ředitel Roman Pazdera. Provoz školní družiny zajistila i ředitelka ZŠ Horáka Petra Rubáčová, Na ZŠ Palackého bude omezen podle zájmu rodičů.

ZŠ Valenty otevře školní družinu od 6:30 do 16 hod. „Školní jídelna v tento den nevaří,“ informoval ředitel Radim Weisser. (ber)

Poslat nový komentář