Ad.: Informační cedule na Kosíři

Ad.: Informační cedule na Kosíři
ilustrační foto

Před nedávnem jsme informovali na základě upozornění jedné z našich čtenářek o havarajním stavu některých informačních tabulí v katastru Velkého Kosíře. Hlavním problémem jsou chybějící finanční prostřeky, které se ale zainteresované strany rozhodly hledat.

Již dříve jsme zveřejnili stanovisko prostějovských ochránců přírody, kteří mají na Velkém Kosíři 12 tabulí. Všechny pravidelně kontrolují a jejich stav je od roku 2007, kdy byly instalovány, neměnný. „Jde o šest tabulí věnovaných zkamenělinám Státního a Růžičkova lomu. Jsou téměř po celý den otočeny k slunci, a tak jsou již dlouho nečitelné a odbarvené do růžova," sdělila PvNovinkám Eva Zatloukalová z Ekocentra Iris, která zároveň podotkla, že vlastníky, jimiž je Muzeum Prostějovska a AOPK Olomouc, již několikrát na jejich havarijní stav ochránci upozorňovali.

Že je vše na dobré cestě napovídá odpověď Vladimíry Jaškové z Muzea Prostějovska: „Celou věc sledujeme již od podzimu minulého roku. Nyní se zapojili i lidé z AOPK v Olomouci, takže hledáme cesty a hlavně finance k nápravě současného opravdu žalostného stavu. K oddílu geologie, jehož jsem autorkou, jsem již Janu Vrbickému z AOPK zaslala v minulých dnech konkrétní návrhy, jak celou věc řešit."

Vstřícná je i předsedkyně Mikroregionu Kosířsko Hana Rozsypalová. „Nemůžu mluvit za ostatní, ale možnost spolupráce projednám na jednání mikroregionu," sdělila PvNovinkám.

O dalším vývoji budeme i nadále informovat. (red)

Foto Eva Zatloukalová

 

Poslat nový komentář