Podvedly stařenku. Neznáte je?

Podvedly stařenku. Neznáte je?
Foto PČR

Olomoučtí kriminalisté pátrají po dvou pachatelkách krádeže, ke které došlo ve čtvrtek 10. listopadu v odpoledních hodinách v části Olomouce-Lazcích. Dvě zatím neznámé ženy se pod smyšlenou legendou o vrácení přeplatku za vodu a kontroly vodoměru vloudily do rodinného domu 87leté seniorky. Stařenku okradly o osmdesát tisíc korun.

"Seniorku pod záminkou o vrácení peněz pak požádaly o rozměnění pětitisícové bankovky. Seniorka odešla do pokoje, odkud peníze přinesla. V této chvíli ji jedna z nich zabavila s tím, že musí zkontrolovat vodovodní baterie v celém domě a druhá jí pravděpodobně v tomto okamžiku ukradla peníze. Poté odešly neznámo kam," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že stará paní následně zjistila, že jí zmizelo 80 000 korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, spáchaných formou spolupachatelství, za který oběma pachatelkám, v případě zjištění a vzhledem k výši způsobené škody, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

"Jedna z nich byla ve věku kolem čtyřiceti let, silné postavy, snědší pleti. Vysoká byla mezi 165–168 cm. Měla kulatý obličej, velké tmavé oči. Vlasy měla tmavé, sčesané dozadu a vzadu pravděpodobně sepnuté. Na temeni hlavy tvořily štětku. Na sobě měla bílou prošívanou silonovou bundu pod pás a tmavomodré kalhoty. U sebe měla tmavou kabelku. Mluvila česky, bez přízvuku. Druhá byla o něco mladší, plnoštíhlá, vysoká rovněž mezi 165–168 cm. Na sobě měla bundu bílé barvy a kalhoty. Vlasy měla barvy špinavá blond, jevily se jako obarvené. Bližší informace k popisu druhé ženy se nepodařilo zjistit," dodala Urbánková.

Jakékoli informace vedoucí k ztotožnění podvodnjic sdělte policistům na linku 158. (red)

Poslat nový komentář