Přijďte si zacvrnkat na GULE Open II !!

Přijďte si zacvrnkat na GULE Open II !!
ilustrační foto ČKS
Další fotky: 
Přijďte si zacvrnkat na GULE Open II !!

 

Ovládáte cvrnkání kuliček, nebo si myslíte, že to není žádné umění? Přijďte si zazávodit nebo se jen kouknout na umění mistrů. V rámci turnaje GULE Open II si to můžete vyzkoušet 8. září ód 10 hodin ve sportovním areálu u aquaparku v Krasicích.

"Turnaj je vyhlášen pro dvě kategorie, do 12 let a dospělé. Je otevřený, takže zahrát si může každý. A výmluvy neberem, máme totiž kuličky na půjčení," přidal pozvání Pavel Kotyza z pořádajícího prostějovského klubu Hanácká Trefa, který funguje od roku 2011.

Pravidla povolují kuličky z jakéhokoliv nekovového materiálu o průměru max. 16,5 mm. "V praxi téměr všichni hráči používají skleněnky, tradiční hliněnky už jsou k vidění málokdy. Jsou lehké a tak drží špatně směr," vysvětlil Kotyza.

Na sportovní úrovni se kuličky v České republice hrají od roku 1999, kdy byl založen Český kuličkový svaz. Ten stanovil i pravidla, podle kterých hrají vždy 2 hráči proti sobě. Každý má jinou barvu kuliček a  vítězem se stává ten, kdo má první všechny své kuličky v důlku.

Takže hurá do boje! Mimo skvělé zábavy vás čeká možnost výhry některé z cen či nějaká ta dobrota z grilu.(ber) 

Poslat nový komentář