Falešný útulek pro kočky? Nic protiprávního

Falešný útulek pro kočky? Nic protiprávního
ilustrační foto utulekprokocky.cz

 

Prostějovský magistrát před časem varoval před firmou, která se skrývá pod internetovým odkazem https://sites.google.com/site/utulekprokockypv/home. Jedná se o stránky, které pobízí k zaslání peněz na provoz útulku, který je zde označen jako městské zařízení. Podle policie nejde o nic trestného. Stránka útulku je nefunkční.

Město Prostějov s touto firmou nemá nic společného a od jejích webových stránek se distancuje.

Uváděné telefonní číslo je nedostupné. Navíc udávaná adresa neexistuje, na mapách se ukazuje jako střed křižovatky Svatoplukovy a Janáčkovy ulice. „Doporučujeme občanům, aby si vždy pečlivě prověřili, kam své peníze posílají,“ dodal magistrát s tím, že se obrátil na Policii ČR. Ta vyšetřování o pár dnů později ukončila bez ohledu na skutečnost, že stránky byly i nadále funkční a od lidí mámily peníze na účet u jedné z bank. "Nebylo zjištěno protiprávní jednání," sdělil FTV Prima mluvčí František Kořínek.

Televize oslovila i majitele telefonního čísla, uvedeného na stránce. I on se od faktu, že by s útulkem měl cokoli společného, distancoval. "Obtěžuje mne to a obrátil jsem se rovněž na policii," uvedl v nedělním večerním zpravodajství. Stránky jsou v současné době zrušeny. (ber)

 

Poslat nový komentář