Magistrát města Prostějova získal 1. místo v soutěži „Úřad na cestě k rovnosti“

Magistrát města Prostějova získal 1. místo v soutěži „Úřad na cestě k rovnosti“
ilustrační foto

Soutěž „Úřad na cestě k rovnosti“ pořádá Institut pro veřejnou správu v součinnosti s Ministerstvem vnitra České republiky a Úřadem vlády České republiky. Pro již 16. ročník soutěže bylo vyhlášeno téma „Rovnost pohledem objektivu - prezentace příkladů dobré praxe v procesu fungování úřadů."

Přihlášené úřady obcí, měst a krajů se mohly prezentovat třemi fotografiemi, které měly nejlépe vystihovat téma, jak obec/ město/ kraj přistupuje k rovným příležitostem.

„Jsem velmi potěšen, že jsme v takové významné celostátní soutěži uspěli. Oceněni jsme byli především za prezentaci projektu „sekretář“, kde je vidět start pracovní kariéry zaměstnankyně, která u nás v rámci projektu Úřadu práce začala pracovat na pozici sekretáře. A protože se osvědčila, byla následně přijata na pracovní pozici personalistky na dobu určitou, a pak na dobu neurčitou jako odborná referentka. A když následně zaměstnankyně odešla na mateřskou a rodičovskou dovolenou, umožnili jsme jí pracovat na základě dohody konané mimo pracovní poměr,“ uvedl tajemník Libor Vojtek. Touto fotografií bylo prezentováno, že zaměstnáváme zaměstnance bez ohledu na věk a pracovní zkušenosti.

„Dalším prezentovaným projektem je zřízení pozic pro veřejně prospěšné práce ve spolupráci s Úřadem práce. Tito zaměstnanci pomáhají s údržbou a úklidem veřejných prostranství. Touto fotografií jsme ukázali, že zaměstnáváme zaměstnance bez ohledu na sociální postavení, bez ohledu na věk, zdravotní stav a etnickou příslušnost. A poslední předloženou aktivitou bylo zapojení žen – strážnic - do dříve ryze mužského kolektivu Městské policie,“ dodává Libor Vojtek.

Soutěž podporuje zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principu gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy.

„Rád bych poděkoval všem svým kolegyním a kolegům za jejich nápady a obětavou práci při realizaci prosazování rovnosti žen a mužů v každodenních činnostech úřadu,“ uzavřel Vojtek.

K poděkování pracovníkům magistrátu a ke gratulaci za obdržené ocenění se za statutární město Prostějov připojil i primátor města František Jura. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář