Hlídá nás osmapadesát městských strážníků

Hlídá nás osmapadesát městských strážníků
ilustrační foto ber

K 1.1.2016 Zastupitelstvo města Prostějova stanovilo usnesením počet strážníků na 58. Na základě několikrát vyhlášeného výběrového řízení se podařilo nové strážníky najít. Další totiž u MP skončil, jiný místo služby starostuje v Kostelci na Hané.

„Pracovní poměr nebyl v průběhu roku ukončen se žádným strážníkem. K 31.12.2016 ukončil pracovní poměr jeden strážník, který odešel do státních služeb. Jeden strážník má pracovní smlouvu na dobu určitou – po dobu výkonu veřejné funkce strážníka Horáka Františka, který zastává funkci starosty města Kostelec na Hané,“ informoval ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

Předpoklad obsazení pracovního místa okrskář Vrahovice byl splněn až poté, kdy k 1.8.2016 byli přijati do pracovního poměru 2 uchazeči. Následně bylo možné uvolnit strážníka na okrskovou službu, neboť hlídková služba, jako hlídka prvního zásahu na oznámení, je prioritní při poskytování této veřejné služby.

„Další pracovní místo, druhý okrskový strážník Domamyslice-Krasice-Čechovice, bude možné obsadit až v první polovině roku 2017. V rámci výběru nastoupí nový čekatel, který byl již vybrán koncem roku, nástup byl dohodnut k 1.1.2017. Uchazeč však získá osvědčení k činnosti strážníka k 1.5.2017,“ dodal Nagy.

V současné době je průměrná doba zaměstnání prostějovských strážníků 15 let, věkový průměr je 42 let. (ber)

 

Poslat nový komentář