Strážníky ochrání před infekcemi nanotechnologie

Strážníky ochrání před infekcemi nanotechnologie
Foto MMP

Strážníci denně pracují s rizikovými skupinami lidí, mezi nimiž se nejrůznější nákazy šíří velmi rychle. Speciální nástřik zlikviduje bakterie, viry, plísně i nepříjemné pachy.

„Nanotitanový nástřik, který byl proveden ve služebních vozidlech, funguje na všechny mikroorganismy a dokáže dlouhodobě výrazně snížit bakteriální znečištění interiérů až o osmdesát procent. Dodavatel služby garantuje účinnost po dobu nejméně dvou let. Ihned po ošetření interiéru služebního vozu se spustí oxidační procesy, kdy jsou mikroorganismy při kontaktu s ošetřenými plochami ihned degradovány. Toto vše se děje neustále v interakci se světlem 24 hod denně, 24 měsíců. Samotná aplikace, ošetření interiéru vozu, trvá asi devět minut," uvedl ředitel Městské policie Prostějov Jan Nagy s tím, že bezprostředně po aplikaci – pár minut - může být vozidlo dále používáno pro služební účely. 

Pro nástřik se používá velmi pokročilý nano materiál z Japonska, který je vyspělejší, než cokoliv jiného. Materiál se již využívá v nemocničním prostředí i sanitních vozech. Díky eliminaci bakterií se odstraní i nepříjemné pachy v interiérech aut a nemalou přidanou hodnotou je i ta skutečnost, že se ošetřené plochy velmi dobře udržují čisté, protože odpuzují mastnoty a nečistoty. (Zdroj MPPv)

Poslat nový komentář