Strážníci dostanou digitální radiostanice

Strážníci dostanou digitální radiostanice
Foto MPP

Desítky ručních digitálních radiostanic pro hlídkovou službu by se v brzké době měli dočkat strážníci Městské policie Prostějov. 

„Postupně obměňujeme radiostanice za stanice vyšší kategorie. U nového zařízení je ta výhoda, že operační důstojník na displeji mapy vidí, kde se určitý strážník zrovna pohybuje a v případě potřeby mu může ihned poslat posilu, aniž by se zdržoval zjišťováním místa události. Staré stanice toto neumožňovaly. Z nových je také možné odesílat SMS zprávy a sledovat stav baterie. Odpadá tedy ten moment nepříjemného překvapení, že se při službě náhle stanice vybije,“ popsal výhody postupně dokupovaných stanic Městské policie Prostějov Jan Nagy.

V zadávacím řízení byla oslovena pětice možných dodavatelů ručních digitálních radiostanic systému MOTOROLA  -  MOTOTRBO jednak pro dodávku a také pro jejich začlenění do stávajícího systému s tím, že při výběru byla pochopitelně nejdůležitějším kritériem cena. Výběrová komise, která se sešla koncem měsíce února 2018, nakonec doporučila využít nabídku firmy RD Engeneering s.r.o, Pardubice a uzavřít s ní smlouvu na dodávku požadovaných radiostanic.

„Jsme s nabídkou této firmy spokojeni. Jejich cena téměř 126 tisíc korun (cena díla s DPH) je o třicet procent nižší, než je obvyklé,“ uzavřel  Nagy. (red)

Poslat nový komentář