OHK v Prostějově připravuje další školení ke kontrolnímu hlášení DPH!

OHK v Prostějově připravuje další školení ke kontrolnímu hlášení DPH!
ilustrační foto archiv OHK v Prostějově

Pozor na novinku v legislativě pro všechny plátce DPH od 1.1.2016 - s účinností od 1. ledna 2016 vzniká plátcům daně z přidané hodnoty zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení k DPH.

"Tato nová povinnost se týká jak fyzických tak právnických osob. První povinný termín podání kontrolního hlášení je pro všechny firmy - právnické osoby stejný – nejpozději do 25.2.2016. Fyzická osoba podává kontrolní hlášení ve lhůtě, který má stanoven pro podání daňového přiznání - tzn. měsíčně nebo čtvrtletně. Kontrolní hlášení pak podává ve lhůtě do 25 dnů po skončení zdaňovacího období spolu s daňovým přiznáním k DPH", popisuje situaci Helena Chalánková, ředitelka Okresní hospodářské komory v Prostějově.

"OHK navazuje na velmi úspěšná již proběhlá školení k tomuto aktuálnímu tématu v prosinci a lednu. Pro velký zájem školení opakujeme dne 18.2.2016 od devíti hod v Národním domě v červeném salonku. Opět bude přednášet velmi uznávaná lektorka Ing. Olga Hochmannová – daňová poradkyně a specialistka na oblast DPH", upozorňuje na další termín Chalánková.

Výklad lektorky je zaměřen zejména na praktické příklady. Daní z přidané hodnoty se Olga Hochmannová zabývá již od jejího zavedení v roce 1993, pracovala v daňové správě i na Ministerstvu Financí ČR. Od roku 2006 působí v soukromé sféře. Je členkou odborné sekce DPH při Komoře daňových poradců a zároveň zkušební komisařkou. "Nezapomeňte si rezervovat místa, více na www.ohkpv.cz", nabádá Chalánková. (red)

DALŠÍ SEMINÁŘE PLÁNOVANÉ NA 1. ČTVRTLETÍ 2016

- 25. února - přednáší Bc. Taťána Sojková

DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ V ROCE 2016 SE ZAMĚŘENÍM NA POSLEDNÍ ZMĚNY - VYPLŇOVÁNÍ ELDP

- 10. března - přednáší JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D., Mgr. Jakub Oliva a Mgr. Antonín Hajdušek

SMLOUVY, DOTACE A PRACOVNÍ PRÁVO AKTUÁLNĚ

- 11. března - přednáší Ing. Václav Benda

DPH V ROCE 2016, Kontrolní hlášení

- 22. března - přednáší Mgr. Radek Havran

ZÁKONÍK PRÁCE – nelegální zaměstnávání

- 6. dubna - přednáší Dr. Marcella Pawelka

OBCHODNĚ-PRÁVNÍ PROBLEMATIKA V NĚMECKU

- 18. dubna – přednáší Tomáš Líbal

DAŇOVÉ DOKLADY A FAKTURACE

- 19. dubna – přednáší Mgr. Ing. Miloš Kačírek, Ph.D

VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SE ZAMĚŘENÍM NA ZMĚNY OD ROKU 2016

Poslat nový komentář