Soutěž o logo města - obrovský zájem!

Soutěž o logo města - obrovský zájem!
ilustrační foto

Do soutěže na návrh loga a logotypu města Prostějova se přihlásilo sto dvanáct zájemců. Vítěze určí druhé kolo soutěže. O tom, jak bude nová značka města vypadat se má rozhodnout do konce října.

Původní pomalý rozjezd soutěže vystřídalo rychlé tempo. Zatímco v pondělí 20. května ležela na magistrátu pouhá patnáctka obálek s návrhem nového loga města, teď je jasné, že zájem byl podstatně vyšší. Na stole náměstkyně Ivany Hemerkové se nakonec sešlo celkem sto dvanáct nerozlepených obálek s návrhy.

„Předčilo to veškerá naše očekávání. Každý den do uzávěrky, která byla 31. května, přibývaly další a další přihlášky. Jestli, podle pravidel soutěže, zaslali jednotliví soutěžící až tři návrhy, bude mít hodnotící komise nelehkou práci," podotkla s úsměvem náměstkyně Hemerková a dodala, že prestiž soutěže, vedle počtu přihlášených, zvyšuje předpoklad mezinárodní účasti. „Při počítání obálek jsem si všimla, že u jednoho návrhu je razítko podací pošty ve Vídni," prozradila Hemerková.

Soutěž bude pokračovat hodnocením odborné komise, která posoudí návrhy anonymně, aniž by znala jména tvůrců. Radní pak, na základě doporučení komise, vyberou maximálně pět návrhů, které postoupí do druhého kola.

„V této fázi už vybraní soutěžící dopracují své návrhy o další užití loga a logotypu v praktických příkladech, jako je vizitka, dárkové předměty, hlavičkový papír a podobně. Vítězem se stane autor, jehož návrh bude radou města vyhodnocen jako nejlepší,“ doplnila informace mluvčí magistrátu Jana Gáborová. Za postup do druhého kola náleží soutěžícím, kteří splní podmínky, peněžní dar ve výši pět tisíc korun. Autor vítězného návrhu se může těšit na třicet tisíc.

„V případě, že žádný z předložených návrhů nedosáhne předpokládané úrovně a tím nesplní podmínky soutěže, vyhlašovatel si vyhrazuje právo soutěž ukončit bez určení vítěze,“ uzavřela Gáborová. (kaa)

 

Ilustrační foto: magistrát

Poslat nový komentář