Práce na R46? Až do září!

Práce na R46? Až do září!
ilustrační foto

Motoristé využívající rychlostní komunikaci R46 musí počítat s dopravním omezením, které potrvá až do konce září. V novém bude povrch silnice, přibude tichý asfalt a možná se zvýší povolená rychlost.

Doprava, která je svedena do protisměru a uzavřený výjezd z dálnice, to je současná situace, která ve dvou úsecích na R46, v trase Prostějov – Olomouc, komplikuje dopravu. Mezi 26 a 34 kilometrem je u Držovic provoz převeden do protisměru a vozovka je zúžena na jeden jízdní pruh. Komplikace jsou také u Olšan u Prostějova, kde je uzavřen EXIT 33. Práce na těchto úsecích stále probíhají a podle ředitele olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic Martina Smolky, potrvají pravděpodobně do konce července.

„Frézujeme dvanáct centimetrů vozovky a budeme pokládat nový povrch. Opravy jsou tady rozděleny na dva úseky a právě dnes se rozhodne, jestli alespoň jeden bude možné už otevřít.“  Na tyto práce bude bezprostředně navazovat obnova na estakádě Haná a to až po protihlukovou stěnu.

„I tady budou probíhat podobné úpravy, navíc se sem položí koberec s protihlukovými efekty. Lidé ho znají jako takzvaný tichý asfalt. Tyto práce jsou ve spolupráci s magistrátem, protože lidé bydlící v tamní části Prostějova, si na hlučnost dlouhodobě stěžovali,“ doplnil Študent. Hotovo by, podle jeho slov, mělo být do konce měsíce září. Motoristé mají také naději, že v některých opravených úsecích bude možné jezdit rychleji.

„V letošním roce chceme připravit pro ministerstvo projekt, který by v některých úsecích rychlost upravoval. Pokud to poměry komunikace dovolí, do některých míst by se stotřicítka mohla vrátit. Dál budou úseky, kde se bude jezdit pouze sto desítkou. Vše by mělo být připraveno na konec září,“ vysvětlil Študent.   

Jakou rychlostí budeme nakonec na R46 jezdit je ale otázkou. Od příštího roku má totiž vyjít nový zákon, který na rychlostních komunikacích povolí jen sto deseti kilometrovou rychlost. (kaa)

Ilustrační foto: archiv    

 

Poslat nový komentář