Plán zimní údržby místních komunikací je aktualizován

Plán zimní údržby místních komunikací je aktualizován
ilustrační foto MMP

Zimní čas se blíží a radní proto, na svém posledním jednání, odsouhlasili aktualizovaný Plán zimní údržby na období 2022 –2023. Plán zimní údržby zpracovala společnost FCC Prostějov, s.r.o., na základě Smlouvy pro správu, opravy a údržbu místních komunikací ve městě Prostějov.

„Plán je zpracován tak, aby v I. pořadí důležitosti byly zprovozněny úseky místních komunikací, na kterých je vedena městská hromadná doprava (dále jen MHD), včetně hlavních tahů na komunikacích v majetku města, dále úseky chodníků s velkou frekvencí pohybu obyvatel a zastávky MHD. Následně jsou ve II. a III. pořadí důležitosti zprovozněny ostatní komunikace, chodníky, aleje, přechody pro chodce a ostrůvky. U chodníků pořadí důležitosti vychází z potřeb obyvatel k zabezpečení přístupu k zastávkám MHD, na vlakové a autobusové nádraží, k nemocnici, obchodům a podobně,“ vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.    

Společnost FCC bude podle tohoto plánu udržovat v zimním období 99,056 km místních komunikací a 164,177 km chodníků a cyklostezek na území města Prostějova. Dále pak příslušenství k těmto komunikacím jako jsou mosty, lávky, podchody, schody, svislé DZ a dešťové vpusti.

„Plán se netýká účelových komunikací, chodníků - přímých připojení sousedních nemovitostí na místní komunikace a chodníky a dále chodníků ve vnitroblocích,“ upozornil Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář