Program oslav stoleté radnice odtajněn

Program oslav stoleté radnice odtajněn
ilustrační foto

 

Oslavy stého výročí prostějovské radnice přinesou koncerty, výtvarnou soutěž, historickou show, ale také sportovní akce a operní festival. Vyberou si všechny věkové i zájmové skupiny. Těšit se můžeme mimo jiné na Báru Basikovou, Maxim Turbulenc, Marii Rottrovou, vystoupí Joseph Calleja, Mandrage a závěr bude patřit kapele Chinaski.

Oslavy odstartoval tradiční městský ples nesoucí se v duchu výročí, výstava mapující historii dominanty města je v promenoáru divadla k vidění až do poloviny roku. Stěžejní akce však přijdou na řadu v jarních měsících.

„Připraveny jsou koncerty, výtvarná soutěž, historická show, ale také sportovní akce a operní festival. Oslavy jsme pojali tak, aby si vybraly všechny věkové i zájmové skupiny. Město žije jak kulturou, tak i sportem,“ konstatovala náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Podle jejich slov jsou všechny termíny závazné, „ve vzduchu“ je zatím operní festival, ve kterém nabídne árie ze světových oper Moravské divadlo Olomouc. Jeho členové budou rovněž aktéry slavnostní Prodané nevěsty.

„V době od 13. do 19. června bude pódium na náměstí umístěno trvale a tak se naskýtá příležitost k vystoupení prostějovských skupin,“dodala Hemerková. Podle jejich slov město všechny účinkující oslovilo samo, pouze s operním mágem Callejou jednal TK plus.

Magistrát pamatoval i nejrůznější propagační materiály. Některé jsou již připraveny, jiné budou hotovy před termínem oslav. Těšit se můžeme na kvarteto (karty), USB ve tvaru radnice, pamětní medaile, omalovánky, odznaky s logem, vydání publikace ke 100 letům radnice, záložku do knihy, kovový zvoneček, grafické listy. (red)

Program

27. 4. Koncert Velkého dechového orchestru Host Bára Basiková nám. T.G.M.

6.5. Výtvarná soutěž „100 letá dáma“ Následná vernisáž + výstava vyhodnocení v Galerii Linka

18. 5. Setkání historických vozidel Historická vozidla, nám. T.G.M.

3.6. Klaun Ferda pro nejmenší děti, nám. T.G.M.

4.6. Maxim Turbulenc nám T.G.M.

5. 6. Prodaná nevěsta, Městské divadlo PV

6.6. Festival kapel, pro mládež, nám. T.G.M.

7.6. Show z roku 1914 nám. T.G.M.

7. - 8. 6. Den otevřených dveří Prostory radnice + věž nám. T.G.M.

13. 6. Koncert Marie Rottrové

19.6. Laser show + kapela Mandrage

31. 8. Hanácký operní festival Joseph Calleja, nám. T.G.M. nám. T.G.M.

Poslat nový komentář