Stoletá dáma navštíví na konci února Brusel

Stoletá dáma navštíví na konci února Brusel
ilustrační foto

 

Statutární město Prostějov připravilo k výročí radnice výstavu fotografií, která bude k vidění v reprezentačních prostorách Zastoupení Olomouckého kraje při EU v Bruselu. Výstava fotografií Stoletá dáma bude ve středu 25. 2. 2015 slavnostně zahájena v sídle Zastoupení Olomouckého kraje při EU v Bruselu. 

Výstava byla připravena ve spolupráci Olomouckého kraje a statutárního města Prostějova. K vidění budou fotografie radnice v Prostějově, které připomenou stoleté výročí od dokončení budovy radnice, letecké snímky města a fotografie z oslav výročí, které probíhaly v minulém roce. Pro příchozí hosty jsou prezentační akce vždy příležitostí k poznávání regionu i po kulinářské stránce. Vernisáž výstavy bude doplněna ochutnávkou specialit z Olomouckého kraje. Pro návštěvníky budou připraveny olomoucké tvarůžky, moravské klobásky, domácí sýr, hanácké koláčky, slivovice nebo moravské víno.  „Regiony se v zahraničí aktivně představují místnímu publiku a lákají potenciální návštěvníky. V bruselském prostředí se o pozitivní zviditelnění kraje stará Zastoupení Olomouckého kraje, které i tímto způsobem navazuje nové kontakty se zástupci institucí EU. Jsem rád, že se ve spolupráci se statutárním městem Prostějov podařilo připravit kvalitní prezentaci našeho kraje,“ uvedl k výstavě náměstek hejtmana Michael Fischer.

Výstava Stoletá dáma bude umístěna v prostorách Zastoupení Olomouckého kraje při EU v Bruselu. Slavnostní vernisáž výstavy se bude konat 25. 2. 2015 pod záštitou poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA. Vernisáž začne v 19:30, zájemci se mohou přihlásit na adrese hudecek@ok4eu.cz. (red)  

 

Poslat nový komentář