Prostějovští speciálové pomstili smrt tří spolubojovníků

Prostějovští speciálové pomstili smrt tří spolubojovníků
ilustrační foto 601.skss

Podle zjištění Lidových novin na základě zpravodajských informací od aliančních spojenců Češi vypátrali, kde se pohybují teroristé, kteří u přípravy útoku asistovali. Jednotkou, která pachatele zneškodnila, byli příslušníci 601. skupiny speciálních sil generála Moravce z Prostějova.

Informaci o odvetě potvrdily LN tři na sobě nezávislé zdroje. „Šlo o poměrně rozsáhlou operaci. Je to ale relativně delší doba, co se to stalo. Při misi byl jeden pachatel usmrcen a další zajat,“ řekl jeden z nich.

Získat bližší podrobnosti o celé operaci je prakticky nemožné. Všechna oficiální místa, která o akci věděla, mlčí. Nikdo nechtěl záležitost, byť jen v obecné rovině, komentovat.

Důvodem je údajně fakt, že premiér Babiš zainteresovaným složkám nařídil přísné mlčení o supertajné misi. Nutno podotknout, že akce speciálních sil zpravidla nepotvrzují – až na vzácné výjimky – ani ostatní země.

Tři vojáky, kteří padli při plnění úkolu v Afghánistánu, už za necelé dva týdny ocení prezident Miloš Zeman. U příležitosti oslav 28. října jim coby vrchní velitel ozbrojených sil udělí státní vyznamenání in memoriam. (Zdroj LN.cz)

Poslat nový komentář