Seniorský Dance AKPR Prostějov třetí na mezinárodním závodě Slovak Open

Seniorský Dance AKPR Prostějov třetí na mezinárodním závodě Slovak Open
Foto Pavlína Radičová

Ve dnech 31. března až 2. dubna proběhl v Bratislavě závod gymnastického aerobiku Slovak Open, kterého se zúčastnilo celkem 12 států (Argentina, Ázerbájdžán, Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Litva, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Ukrajina, Velká Británie a Slovensko). Do bojů o cenné kovy zasáhl i klub gymnastického aerobiku AKPR Prostějov.

„Konkurence byla opravdu velká, soutěže se zúčastnili i medailisté z předchozích Mistrovství světa či Evropy. A dostat se do finále byl obrovský úspěch,“ řekla trenérka Pavlína Radičová.

Nejlepšího umístění dosáhl tým Senior Dance (18 a více let) ve složení Agáta Gečnuková, Klára Hrubá, Sofie Matečná, Kateřina Taršinská, Eliška Vyhlídalová a Kateřina Vepřeková, který obsadil 3. místo (druhý tým byl z Maďarska, první z Velké Británie).

Dalšího kvalitního výsledku dosáhla Eliška Vyhlídalová, která v juniorském triu (15–17 let) společně se závodnicemi ze Sport Aerobic Liberec (Laura Urválková a Lucie Rajtrová) ve finále obsadila 7. místo. V juniorské group byla ve finále na 4. místě společně se závodnicemi ze sport Aerobic Liberec (Laura Urválková a Lucie Rajtrová) a závodnicemi z A – styl Liberec (Patricie Fabiková a Kateřina Jakubcová).

Ve finále kategorie 12–14 se také představil prostějovský Dance, který ve složení Nikola Foukalová, Nikola Grulichová, Lucie Hebertová, Vendula Vláčilíková, Michaela Zahálková (Natálie Raškovská a Lucie Tylová ze zdravotních důvodů nezávodily) obsadil konečné 7. místo. Pro holky to bylo velmi těžké, protože jsme v den závodu musely měnit choreografii (řekla trenérka Pavlína Radičová).

Do bojů o finále v kategorii 12–14 jednotlivci zasáhla i Nikola Grulichová a Michaela Zahálková a v triu se k nim pak přidala Nikola Foukalová. Do finále však nepostoupila ani jedna závodnice či trio ze všech reprezentantek České republiky.

„Děkujeme všem závodnicím, rodičům, sponzorům, městu Prostějov a Olomouckému kraji,“ dodala trenérka. (Text Pavlína Radičová)

Poslat nový komentář