AKPR Prostějov získal medaile na Mistrovsví ČR i v mezinárodním závodě Czech Open

AKPR Prostějov získal medaile na Mistrovsví ČR i v mezinárodním závodě Czech Open
Foto Pavlína Radičová
Další fotky: 
AKPR Prostějov získal medaile na Mistrovsví ČR i v mezinárodním závodě Czech Open

Ve dnech 21. až 23. 3. 2023 proběhlo v Praze Mistrovství České republiky v gymnastickém aerobiku a současně mezinárodní závod Czech Open, kterého se zúčastnilo rekordních 19 států (Ázerbájdžán, Bulharsko, Česká republika, Estonsko, Indonésie, Izrael, Kazachstán, Litva, Maďarsko, Německo, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Španělsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina, Velká Británie a Slovensko). AKPR Prostějov si dovezl cenné kovy nejen z Mistrovství ČR, ale i z mezinárodního závodu.

Mistrovství České republiky

V kategorii AG IW (jednotlivkyně ženy 12–14 let) se nejlépe dařilo Nikole Grulichové, která získala 3. místo a postoupila tak do mezinárodního finále. Michaela Zahálková 6., Nikola Foukalová 7.

V kategorii AG TR (trojice 12–14 let) tým ve složení Nikola Grulichová, Nikola Foukalová a Michaela Zahálková skončil na 2. místě a také postoupil do mezinárodního finále. Náš druhý tým ve složení Amálie Drobilová, Sophie Papšová a Julie Slámová skončil na 7. místě.

V kategorii AG Dance (12–14 let) tým ve složení Nikola Foukalová, Nikola Grulichová, Natálie Raškovská, Vendula Vláčilíková, Michaela Zahálková (zraněny Lucie Tylová a Lucie Hebertová) skončil na 3. místě a postoupil do mezinárodního finále.

V kategorii JR IW (jednotlivkyně ženy 15–17 let) skončila Eliška Vyhlídalová na 10. místě a Kateřina Taršinská na 15. místě, a tudíž se ani jedna neprobojovala do finále.

V kategorii JR TR (trojice 15–17 let) Eliška Vyhlídalová, která závodí za Sport Aerobic Liberec, společně s Laurou Urválkovou a Lucií Rajtrovou skončily na 3. místě a postoupily do mezinárodního finále.

V kategorii JR GR (pětice 15–17 let) Eliška Vyhlídalová společně se závodnicemi ze Sport Aerobic Liberec (Laura Urválková a Lucie Rajtrová) a závodnicemi z A – styl Liberec (Patricie Fabiková a Kateřina Jakubcová) získaly 1. místo a postoupily do mezinárodního finále.

V kategorii SEN Dance (18 a více let) tým ve složení Agáta Gečnuková, Klára Hrubá, Sofie Matečná, Kateřina Taršinská, Eliška Vyhlídalová a Kateřina Vepřeková také získal 1. místo a postoupily do mezinárodního finále.

Czech Open

Mezinárodní závod byl velmi kvalitně obsazen, ale ani tady se závodnice AKPR Prostějov neztratily a přivezly medaile.

Nejlepšího výsledku dosáhla Eliška Vyhlídalová společně se závodnicemi ze Sport Aerobic Liberec (Laura Urválková a Lucie Rajtrová) a závodnicemi z A – styl Liberec (Patricie Fabiková a Kateřina Jakubcová), získaly 1. místo.

Seniorský Dance ve složení Agáta Gečnuková, Klára Hrubá, Sofie Matečná, Kateřina Taršinská, Eliška Vyhlídalová a Kateřina Vepřeková získal 2. místo.

Další výsledky mezinárodního finále:

„JR TR 10. místo, AG IW 10. místo, AG TR 10. místo, AG Dance 9. místo.

Pro naše závodnice to byly náročné tři dny, ale umístění a zkušenosti, které získaly, se určitě zhodnotí i v dalších závodech, které nás ještě tento rok čekají. Ráda bych všem chtěla moc poděkovat, protože bez podpory rodičů, sponzorů, města Prostějova a Olomouckého kraje by příprava byla mnohem složitější,“ podotkla trenérka Pavlína Radičová. (Pavlína Radičová, AKPR Prostějov)

Poslat nový komentář