Agent 158 přichází. A zabije nudu

Agent 158 přichází. A zabije nudu
Foto plakát

Radní na svém jednání schválili rozpočtové opatření ve výši 25 tisíc korun na zajištění „Agent 158 přichází“ konané v neděli 3.září 2023 v Kolářových sadech. Jde o akci pořádanou v rámci prevence kriminality.

Proběhne v Kolářových sadech od 10 do 18 hodin ve spolupráci s Policií ČR, Sportcentrem – domem dětí a mládeže Prostějov, E-bezpečím, Městskou policií Prostějov a dalšími organizacemi a složkami IZS.

„Přijďte 3. září do parku a staňte se Agentem 158, pobavte se, zasoutěžte si, vyzkoušejte si to, co jinde není k dispozici, poznejte a poslechněte si to, co se jinde nedozvíte, co jinde neuvidíte, “ zve ředitel jedno z pořádajících organizací – Sportcentra – domu dětí a mládeže Prostějov – Jan Zatloukal.

Akce je připravována formou soutěže s deseti stanovišti, s bohatým doprovodným i zábavným programem, zajištěna je také možnost zakoupení občerstvení, např. burgery, pizza, točené nealko nápoje a další od Kávičky z parku nebo dezerty, káva, míchané nealko nápoje od Niki´s bistro. Pro všechny, kteří se akce zúčastní a absolvují všechna soutěžní stanoviště, budou připraveny drobné odměny, následně pak budou vylosováni tři výherci, kteří obdrží hodnotnější ceny.

„Zveme děti, rodiče, prarodiče, celé rodiny i jednotlivce, přijďte se pobavit, přijďte si zasoutěžit, prohlédnout si policejní vozidla a policejní vybavení, přijďte se podívat, jak funguje značení majetku syntetickou DNA, které provádí městská policie, přijďte se podívat i na to, jak funguje městský kamerový systém, přijďte se dozvědět, jaké nástrahy na vás číhají v online světě a jak se proti nim bránit. Ke zhlédnutí, vyzkoušení, vyslechnutí toho bude skutečně hodně. Program celé akce je připravován především ve spolupráci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, Sportcentra – DDM, manažerky prevence kriminality města Prostějova, s lektory projektu E-Bezpečí Univerzity Palackého v Olomouci, kteří s policií významně spolupracují v rámci rizik spojených s kyberkriminalitou a také ve spolupráci s městskou policií,“ přibližuje akci Marcela Župková.

V programu celé akce se dále představí Aplikace Záchranka, Czech SAR Team, který je ostatní složkou IZS a jehož hlavní náplní je pomoc při pátrání po pohřešovaných osobách. Dále se se statickou i dynamickou ukázkou představí Vězeňská služba ČR, policisté a jejich psí parťáci, policisté zabývající se zajišťováním důkazních stop, policisté z oblasti kyberkriminality, zásahová policie. Součástí programu bude i Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nebo třeba i SeniorOn z. ú. Olomouc. (red)

Poslat nový komentář