Nabídka olomouckých vánočních trhů je pestrá

Nabídka olomouckých vánočních trhů je pestrá
Ilustrační foto olomouc.eu

Město Olomouc není výjimkou, když jde o konání vánočních trhů. Ty jsou nedílnou součástí snad skoro každého většího města – můžete zde udělat radost bližnímu a koupit mu dárek, zajít si na horký nápoj a něco dobrého k snědku s přáteli nebo si zkrátka jen užít tu pravou vánoční atmosféru.

Vánoční trhy letos odstartují o den dříve, oproti loňskému roku, a to již 19. listopadu při příležitosti tradičního rozsvícení vánočního stromu na Horním náměstí, po kterém bude následovat koncert českého zpěváka Voxela.

Olomouc si pro nás letos nachystala tři novinky. Tou první je obnovení kluziště, které se dočkalo svého návratu po čtyřech letech. Změní se pouze jeho umístění, bude totiž přesunuto z Dolního náměstí k vyhlídkovému kolu na tržnici. Vstup na kluziště bude zdarma a jeho otevírací doba bude

od 10 do 22 hodin každý den v týdnu. Druhou novinkou je tzv. punčová stezka, ta bude mít za úkol Vás provést po tradičních horkých nápojích na všech oficiálních místech konání trhů – Horní i Dolní náměstí a tržnice. Třetí novinkou je vznik Vánočních novin, ve kterých se dočtete informace týkající se trhů – tipy kde a co koupit, zajímavosti o trzích a samozřejmě program. Budete je moct najít např. na nádraží nebo v informačních stáncích.

O stánky nebude ani letos nouze, prodejců bude 130. V jejich nabídce najde vše od ručně dělané keramiky a vánočních ozdob a dekorací až po oblečení, dřevěné výrobky a mnoho dalších. Gurmáni si na stánkách také přijdou na své, narazit mohou na uzeniny, grilované pochoutky, sýry nebo i halušky či trdelníky.

Ani na děti Olomouc nezapomněla. V programu mohou rodiče najít tradiční Mikulášskou nadílku, která se uskuteční 5. 12., a samozřejmě i Ježíškovu poštu a dílničky na vyrábění drobností. Jedinou změnou v programu oproti loňským trhům bude vyjmutí průvodu Krampusů a to z důvodu nedohodnutí se na vhodném termínu. (Veronika Hubálková)

Poslat nový komentář