Vybíral si jen dražší alkohol. A nikdy nezaplatil

Vybíral si jen dražší alkohol. A nikdy nezaplatil
ilustrační foto Městská policie

Ve čtvrtek v odpoledních hodinách vyjížděla hlídka do jednoho z prostějovských supermarketů k nahlášené drobné krádeži. Strážníci na místě zkontaktovali člena ostrahy. Ten označil jako pachatele krádeže čtyřiatřicetiletého muže.

"Dotyčný si na prodejní ploše uschoval do tašky lahev alkoholu v hodnotě 849 Kč. S takto ukrytou lahví se pokusil projít pokladní zónou bez zaplacení. Zde byl všímavou ostrahou zadržen a vyzván k vyčkání příjezdu hlídky. Výzvy muž uposlechl. Strážníkům se k činu přiznal," uvedla strážník Tereza Greplová. Odcizené zboží dobrovolně vydal. Lahev měla odlepený kolek, proto nemohla být vrácena zpět do prodeje. 

"Pracovník ostrahy hlídce uvedl, že dotyčný muž se stejného jednání dopustil i před třemi dny. To se mu podařilo odcizit dvě lahve alkoholu v hodnotě 1800 Kč. V tomto případě zadržen nebyl, ale jeho počínání je zachyceno na kamerovém záznamu," dodala Greplová. V obou případech je muž podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku. Jeho protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán. Ten má možnost za přestupek proti majetku uložit pokutu do 50.000 Kč a v případě opakovaného jednání až do výše 70.000 Kč. (red)

Poslat nový komentář