82 % Čechů daruje k Vánocům alkohol

82 % Čechů daruje k Vánocům alkohol
Foto Palírna u Zeleného stromu

Alkohol patří ke stálicím pod vánočním stromečkem a je jedním z nejoblíbenějších vánočních dárků. To potvrdil i průzkum, který si nechala agenturou Ipsos zpracovat prostějovská Palírna U Zeleného stromu na vzorku 1 050 lidí.

Z průzkumu vyplývá, že více než 82 % lidí ve věku 18–65 let z České republiky daruje svým blízkým alkohol. Průzkum také ukazuje, že nejčastěji darují alkohol lidé z Prahy a z Moravskoslezského kraje. Jasným favoritem se dlouhodobě stává whisky. Tu pod stromečkem nacházejí nejčastěji muži. Na druhém místě v oblíbenosti je rum, který preferuje 60 % mladších lidí do 26 let. Třetím nejoblíbenějším alkoholovým dárkem jsou likéry.

I když jsou Vánoce finančně velmi náročné období, Češi na alkoholu, který chtějí darovat, nešetří. Více než 50 % jich nakupuje v cenovém rozpětí 300–500 Kč. Téměř tři čtvrtiny Čechů jsou ochotny za dárek zaplatit i více než 500 korun. Dražší alkohol dostává 39 % mužů, u žen je to pouze 14 %. „Z loňských výsledků prodejů v období před Vánoci vyplývá, že nejvyšší nárůst poptávky je po Staré žitné myslivecké Selection, 300 % oproti běžným měsícům, u Staré žitné myslivecké Bourbon Cask je navýšení o 190 % oproti průměru měsíčních prodejů,“ říká marketingový manažer Palírny U Zeleného stromu Boris Rajdl. (red)

Komentáře

I u nás v rodině nesmí chybět vaječný koňak pro babičku a víno pro mě. :-)

Chcete-li tipy na alko-dárky, nějaké najdete tady. https://darkoblog.cz/darkotipy/alkohol-jako-darek/

Poslat nový komentář