ANO2011 ztrácí významné členy. Odchod ohlásila i Hana Naiclerová

ANO2011 ztrácí významné členy. Odchod ohlásila i Hana Naiclerová
ilustrační foto ber

Hnutí ANO2011 prochází značnými změnami. Ne všem členům se líbí a tak řady strany v poslední době opustila řada členů. Dnes takové rozhodnutí vyhlásila prostějovská lídryně Hana Naiclerová. Spolu s ní odchází dalších 11 členů.

„Pod vlivem událostí, které se v poslední době odehrály, jsem se spolu s dalšími 11 kolegy z ANO Prostějov po dlouhém rozmýšlení rozhodla pro ukončení členství v hnutí ANO 2011,“ oznámila Naiclerová dnes ráno na Facebooku.

„Odchod z ANO jsme vyhodnotili jako jedinou možnou variantu. Směr, který ANO na místní úrovni v poslední době nabralo, nemá nic společného se zásadami, pro které jsme do ANO vstoupili, hájili je a prosazovali na politickém kolbišti,“ vysvětlila s tím, že bližší zdůvodnění tohoto rozhodnutí poskytne tisková zpráva.

Tisková zpráva podala vysvětlení

Dnes bylo předáno v oblastní kanceláři Hnutí ANO 2011 oznámení dvanácti členů MO Prostějov o ukončení členství. Mezi nimi i tří zastupitelů města Prostějova, Hany Naiclerové, Františka Filouše a Františka Švece.

„Jak se však v průběhu času ukázalo, někomu stále šlapeme na kuří oka. Mocenské vazby v Prostějově jsou zřejmě natolik silné, že prostřednictvím nastrčených posluhovačů dochází v oblastní organizaci Hnutí k odklonu od programových zásad a naopak k souznění s mocenskými zájmovými skupinami.

Domníváme se, že není možné dosáhnout změn, které jsme si ve svém volebním programu předsevzali, aniž bychom se neoprostili z vlivu „hybatelů“. Postup oblastního předsednictva a krajského předsedy nás utvrzuje v tom, že se snaží zabetonovat aktivitu „nepohodlných“ zastupitelů za každou cenu. Za pomoci manipulace a intrik si nejen pánové Šestořád a Okleštěk snaží z prostějovské organizace ANO udělat svého vazala. Čas ukáže, v čí prospěch pracovali. Vedení oblastní organizace Hnutí ANO 2011 Prostějov navrhlo celostátnímu vedení Hnutí ANO 2011 vyloučení značné části členů MO Prostějov a MO Konice proto, že opustili zasedání oblastního sněmu konaného dne 18.1.2016. Názorná ukázka toho, kde končí demokracie.

Členská základna není z úrovně oblasti objektivně a pravdivě informována o činnosti zastupitelského klubu Hnutí ANO v Prostějově.

Mrzí nás, že ani 1. místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, který má dostatek mediálního prostoru, neuvedl na pravou míru lži šířené bulvárem o naší činnosti.

Předsedovi oblasti Zdeňku Šestořádovi jsme opakovaně doložili seznam naší činnosti v zastupitelstvu a dosažené výsledky a žádali jsme, aby nám konkrétně sdělil, co se mu na naší práci nelíbí. Bezvýsledně. Přesto na sněmech ANO opakovaně naši práci haněl a v souladu s Prostějovským Večerníkem ji označoval za obstrukce a zdržování,“ říká zpráva.

V zastupitelstvu města Prostějova chtějí zmínění zastupitelé pracovat jako nezávislí podle zásad, na kterých bylo Hnutí ANO2011 původně postaveno. 

Do redakčního e-mailu přišlo vzápětí i tiskové vyjádření krajského předsedy Ladislava Oklešťka k odchodu dvanácti členů z prostějovské oblasti:

Náhlý odchod dvanácti členů z naší prostějovské oblasti mě sice mrzí, protože nedělá dobré jméno hnutí ANO, ale respektuji ho a popravdě mě příliš nepřekvapil. Jak je bohužel patrné z jejich obsáhlého vyjádření, problém vznikl převážně mezi zastupiteli na prostějovské radnici, kde se v klíčových otázkách chodu města nedokázali shodnout, a to pak přenesli i dovnitř členské organizace. Vedení kraje se pokusilo situaci v oblasti opakovaně řešit, s jednotlivými členy jsme komunikovali a snažili se najít shodu, bohužel se ukázalo, že i v Prostějově je nutné projít rok a půl po komunálních volbách určitou očistou, kterou logicky trpí všechny mladé strany a hnutí. Vnímám to jako součást demokratického procesu. Jako krajskému předsedovi je mi jen líto, že lidé mají potřebu se vůči hnutí a jeho oblastními a krajskému vedení stále vymezovat, a to často na základě svých domněnek, nebo dokonce účelových lží. Například není pravda, že vedení oblastní organizace navrhlo vyloučení značné části členů MO Prostějov a MO Konice, jak uvádějí. Protože nás ale čekají krajské volby, jsem přesvědčený, že už nemá smysl probírat se dále minulostí. Z celé situace se musíme poučit a pokračovat v přípravách na velmi důležité krajské volby. (ber)

Komentáře

Je stát firma nebo ne, že by tedy členové strany podávali svému zaměstnavateli hromadnou výpověď, protože ta, na rozdíl od výpovědi zaměstnavatele, nemusí být zdůvodněna a nebude proto předmětem soudní pře?

okleštěný Okleštěk lže jako když tiskne, ještě aby ne, když se se svou novou zemědělskou stranou spolu s dalšími vykuky jako je Šestorád a Faltýnek snaží ovládnou celý prostějovský okres

Poslat nový komentář