Tiskové prohlášení předsednictva místní organizace ANO 2011

Tiskové prohlášení předsednictva místní organizace ANO 2011
ilustrační foto naiclerova.cz

 

Z důvodů množících se nepodložených spekulací v  tisku ohledně možných potenciálních kandidátů ANO Prostějov do komunálních voleb v Prostějově vydáváme toto prohlášení:

Předsednictvo místní organizace ANO 2011 v Prostějově se důrazně ohrazuje vůči lživým informacím regionálního tisku o potenciálních kandidátech na prostějovskou radnici za ANO 2011. Tyto informace jsou nepodloženými spekulacemi bulvárního charakteru, s cílem přilákat pozornost čtenářů, i za cenu otištění nepodložené, nebo přímo lživé informace.

Jaká je skutečnost?

Ke dni 14. 4. 2014  má místní organizace ANO 2011 v Prostějově 36 řádných členů a řadu sympatizantů. V současné době zároveň nemá žádného schváleného kandidáta do komunálních voleb v Prostějově. Aktuálně probíhá mezi našimi členy veřejná diskuse a výběr vhodných osob, které by chtělo naše hnutí nabídnout prostějovské veřejnosti jako své zástupce do komunální politiky, a které by byly zároveň přínosem pro město Prostějov a jeho občany. Výběr probíhá přednostně z řad našich členů a sympatizantů, ale nebráníme se ani návrhům zajímavých a důvěryhodných osobností, prospěšných našemu městu, a ochotných aktivně pracovat v městském zastupitelstvu.

Předsednictvo ANO 2011 v Prostějově prohlašuje, že ani na základě návrhu někoho z členů nebo na základě osobní žádosti zatím nediskutovalo o možné kandidatuře Jana Tesaře, případně Jiřího Pospíšila, nebo Ivany Hemerkové, jak lživě uvádějí některé články.

Jako demokraticky fungující politické hnutí, má ANO 2011 pevně stanoveny vnitřní mechanismy pro schvalování kandidátů a celé kandidátky pro různé úrovně voleb. Návrh kandidátky pro primární volby řádně, a v souladu s Volebním řádem ANO 2011 odhlasuje členská základna, která již na svých předcházejících sněmech odsouhlasila zásady pro výběr kandidátů. Základní zásadou je vybrat tým lidí přednostně z vlastních řad, popřípadě z řad nezávislých kandidátů bez politické minulosti. Sázíme především na kompetentní odborníky a nové tváře, kteří jsou připraveni pracovat, a mají zájem zlepšit vše, co si nápravu vyžaduje. (PR)

Kdo jsou členové ANO 2011 Prostějov? 

To si můžete dohledat na  www.anoprostejov.cz

 

Ing. Hana Naiclerová, MBA

předsedkyně MO ANO 2011 Prostějov

 

V případě dotazů mne můžete kontaktovat na mail: prostejov@anobudelip.cz

Poslat nový komentář