Dražená auta zmizela za pár minut

Dražená auta zmizela za pár minut
Foto ber
Další fotky: 
Dražená auta zmizela za pár minut
Dražená auta zmizela za pár minut

Původně jich bylo sedm, jako statečných. Jednoho z nich ale z dražby aut vysvobodil původní majitel, který Fiata Punto nechal ekologicky zlikvidovat ještě před aukcí. Do boje o zbývající autovraky se tak v úterý odpoledne na vůbec první dražbě v Prostějově pustilo osm zájemců. Všechny vozy, ač bez klíčků a dokladů, našly nové majitele.

Vyvolávací cena u všech aut byla tisíc korun, nejmenší příhoz byl sto korun. Vydražitel musel kup obratem na místě zaplatit.

Za vůz Opel Astra zaplatil Jaromír Šmída 2500 korun, za Renault Clio pak 4 000. „Jestli na tom vydělám, to se teprve uvidí. Náklady se mi ale pravděpodobně pokryjí,“ uvedl muž, který se zabývá ekologickou likvidací aut.

Fiata Brava poslal dražitel Evžen Glac „domů“ za 2300 korun, VW Golf za 3000, dieselovou Felicii za 2100 korun. Pravděpodobně staronového majitele pak má bílá Fabie za 4300 korun. Tu vydražila dáma, která se důsledně vyhýbala kamerám a fotoaparátům přítomných médií.

Prostějovský magistrát dostal od loňského roku z ulic celkem 43 vozidel bez platné technické kontroly, které si majitelé většinou odvezli. Odtaženo bylo nakonec deset vozidel. Jejich provozovatelům se s narůstajícím časem neustále zvyšují náklady, které budou muset ve finále městu zaplatit. Jde o náklady spojené s odtahem, zaparkováním, provedením dražby a ekologickou likvidací. „Pokud tyto náklady nepokryje výtěžek z dražby, bude je město po provozovatelích vymáhat soudní cestou," varoval už dřív náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil.

Podle výsledků dražby tak provozovatele čekají další soudní a finanční martýria. (ber)

Poslat nový komentář