Orli postupují do semifinále poháru

Orli postupují do semifinále poháru
ilustrační foto

Basketbalisté BK Prostějov si ve čtvrtfinálovém duelu poradili s prvoligovou Spartou Praha a zajistili si postup do semifinále, v němž se zítra od 17:00 střetnou v Turnově s Pardubicemi.

Úvod zápasu poznamenala nepřesnost střelby obou mužstev. Postupně se však do vedení dostal Prostějov, který skóroval zejména po protiútocích. Sparta však kontrovala trojkami a první čtvrtinu nakonec vyhrála 18:19.

Od druhé části hry však již byl mezi oběma celky patrný rozdíl. Hanáci začali trestat sparťanské chyby v rozehrávce a jelikož i pozorně bránili, nedovolili svému soupeři držet krok. Kdyby se Prostějovu dařila střelba trojek, mohl být zápas ještě jednoznačnější. Tahle Sparta ještě dokázala před poločasem snížit a udržet přijatelné skóre 45:34.

V rychlé hře pokračovali Cholevovi svěřenci i po změně stran, a protože skórovali i z postupného útoku, rázem utekli svému soupeři až na rozdíl dvaceti bodů. Pak sice Sparta dokázala ještě snížit na deset bodů, v závěru se však dopustila několika technických chyb, které potrestal trestnými hody i úspěšnou trojkou Pavel Slezák, a do poslední části hry zajistil svému týmu vedení 76:58.

V ní se ještě Pražané vzepjali k náporu a snížení na devět bodů, dál je však již Prostějov nepustil. Zápas nakonec dotáhl do vítězného konce 96:85.

Hodnocení trenéra BK Prostějov Zbyňka Cholevy pro server cbf.cz: „Byl to těžký zápas, protože jsme ho museli vyhrát a v hlavách máte to, že bychom se měli šetřit na zítra, protože je nás opravdu málo. Ta směsice dohromady udělala to, že jsme vůbec nehráli dobře. Nakonec jsme museli zbytečně vydat víc sil, než jsme chtěli. Sparta hrála v určitých úsecích velmi dobře. Důležité je vítězství. Nemuseli jsme dostat tolik bodů a tolik se trápit.“

BK Prostějov – BA Sparta 96:85 (18:19; 45:34; 76:58)Kohout 24, Slezák 22, Pandula a Švrdlík po 13, Bratčenkov 8, Prášil 5 – Novotný 21, Halada 16, Jiráň 12, Žampach a Skála po 11, Fric a Lipold po 5, Oravec a Nehyba po 2TH: 21/15 – 18/14Trojky: 7 -7Doskoky: 27 – 31Fauly: 21 – 21

Další výsledky: BK Kondoři Liberec – BK JIP Pardubice 67:107, NH Ostrava – BK Děčín 84:77,  ČEZ Basketball Nymburk – BC UNIKOL Kolín 101:68

Semifinálové dvojice:BK Prostějov – BK JIP Pardubice (čtvrtek, 17:00, Turnov)ČEZ Basketbal Nymburk – NH Ostrava (čtvrtek, 17:00, Liberec)

Poslat nový komentář