Majitel autodílny zraněn při požáru, do nemocnice jej transportoval vrtulník

Majitel autodílny zraněn při požáru, do nemocnice jej transportoval vrtulník
Foto HZS Olomouckého kraje

Včera před osmou ráno začalo hořet v autodílně v Bedihošti. Majitel byl při hašení ohně zraněn, do nemocnice jej transportoval vrtulník letecké záchranné služby.

K nahlášenému požáru 26. června před osmou hodinou ranní vyjížděly do Bedihoště tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Na místo jeli s tím, že uvnitř hořící budovy se nachází člověk.

Profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Bedihoště a Vrahovic byli na místě velmi rychle. "Dle zjištění došlo nejprve při opravě osobního vozidla k uvolnění hadičky s benzínem s následným vznícením od elektrické lampy. Majitel autodílny se pokusil požár sám uhasit, při jeho snaze o záchranu objektu se popálil na obou horních končetinách," uvedl Zdeněk Hošák, mluvčí HZS Olomouckého kraje. Hasiči provedli předlékařskou péči a povolali k pomoci zdravotnickou záchrannou službu. Ta na místo vyslala osádku letecké záchranné služby a poté zraněného muže transportovala k dalším ošetřením do nemocnice.

 Hasiči během několika minut požár lokalizovali, zahájili odvětrávání sklepních prostor pomocí přetlakové ventilace. Po dohašení hořícího vozidla a stropní části provedli důkladnou kontrolu pomocí termokamery a místa, která vykazovala nebezpečné tepelné hodnoty,  rozebrali a dohledali menší skrytá ohniska. Příčina vzniku požáru dle šetření je nedbalostním chováním majitele autodílny při opravě vozidla. Výše škody byla předběžně stanovena na 300 tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář