Rozsáhlý požár v Náměšti zničil tři budovy

Rozsáhlý požár v Náměšti zničil tři budovy
Hasiči s ohněm bojovali od brzkých ranních hodin. Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Rozsáhlý požár v Náměšti zničil tři budovy
Rozsáhlý požár v Náměšti zničil tři budovy

Z hořící střechy prostřední budovy stodoly se dnes ráno požár rozšířil na délku šedesáti metrů. Při zásahu pomáhali i dobrovolní hasiči z Olšan u Prostějova. Hasiči stále na místě zasahují.

Šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovalo rozsáhlý požár hospodářských budov v Náměšti na Hané od dnešních brzkých ranních hodin. Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala prvotní informaci o hořící stodole ve dvorním traktu rodinných domků krátce po půl šesté ráno. 

Operační středisko k likvidaci postupně vyslalo jednotky profesionálních hasičů Litovel a Olomouc, doplněné o dobrovolné hasiče z Náměšti na Hané, Senic na Hané, Olšan u Prostějova a Těšetic. Celkově tak ke zdolání požáru bylo nasazeno sedm cisternových vozidel. 

"Požár velmi rychle nabíral na intenzitě a od původní hořící střechy hospodářského objektu o rozměrech zhruba 10x15 m došlo k rozhoření na další dvě střechy přilehlých budou. Místní dobrovolná jednotka z jedné z hořících budov vyvedla a zachránila koně. Naštěstí další přilehlou budovu, ve které bylo uvnitř několik tlakových láhví, se hasičům ochlazováním podařilo uchránit. Rovněž tak za nasazení několika hasebních proudů hasiči uchránili i rodinné domky v těsné blízkosti tří zcela plameny poškozených střech o délce více jak šedesát metrů," uvedl Zdeněk Hošák z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Hasiči stále na místě zasahují, dohašují menší ohniska požáru a provádí rozebírání ohořelé střešní konstrukce. Příčina i výše škody bude došetřována po skončení hasebních prací. Předpoklad celkové likvidace požáru je ještě několik hodin.

(red) 

Poslat nový komentář