Adam Zelinka přepadl poštu v Bedihošti. Odsedí si šest let za loupež

Adam Zelinka přepadl poštu v Bedihošti. Odsedí si šest let za loupež
Reprofoto kamerový záznam, idnes.cz
Další fotky: 
Adam Zelinka přepadl poštu v Bedihošti. Odsedí si šest let za loupež

Před brněnský krajský soud se minulý týden už po druhé postavil Adam Zelinka. Muž, který 20. dubna 2023 přepadl poštu v Bedihošti, hrozilo až deset let za katrem. Z pošty si přitom odnesl pár tisícovek, pracovnici pošty ale způsobil těžkou újmu na zdraví. K činu se přiznal. Soud ho poslal do vězení na šest let.

„Muž vstoupil do budovy úřadu, na chodbě se setkal s pracovnicí, která šla zamknout vstupní dveře. Chytil ji kolem krku a násilím odvlekl za skleněnou přepážku. Dal jí do ruky igelitovou tašku a přikázal, aby mu do ní dala veškerou finanční hotovost. Pracovnice v obavě o život poslechla a udělala, co jí pachatel řekl. Před odchodem jí nařídil, aby si lehla na zem a stahovací páskou jí svázal ruce a nohy. Potom vzal klíče od budovy, uzamknul hlavní vchodové dveře a místo opustil. Poškozené, kterou násilník neohrožoval žádnou zbraní, se krátce nato podařilo telefonem přivolat pomoc,“ informovala tehdy policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zelinka, který před 15 lety dostal už za jinou loupež podmíněný trest, se k činu doznal. „Čin jsem spáchal beze zbraně, mým úmyslem nebylo jakkoliv ublížit. K mému zkratovému jednání vedly finanční problémy, které jsem si způsobil sám,“ přiznal podle zpravodajského serveru idnes.cz u soudu. Loupež zdůvodnil tím, že se dal na podnikání, které mu nevyšlo, a udělal dluhy. V době činu byl už ale zaměstnaný a pracoval.

Poškozené, které se omluvil, má uhradit přes 246 tisíc korun. (ber)

Poslat nový komentář