Bezdomovci na tapetě. Pijí, kde nesmí

Bezdomovci na tapetě. Pijí, kde nesmí
FOTO MP Prostějov

Lidé bez domova často porušují vyhlášku o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejných místech. Sedmnáctého června řešili prostějovští městští strážníci v průběhu dvou hodin hned čtyři takové případy.

Po desáté hodině byla přistižena dvojice mužů ve Smetanových sadech. „Seděli na lavičce a z PET lahví popíjeli víno. Jeden z nich se snažil lihovinu zamaskovat tím, že si ji přelil do lahve od minerálky. Oba dobrovolně lahve vyprázdnili a vhodili do koše,“ popsala první případ strážník Jana Adámková. Následně před Zlatou bránou zastihla hlídka bezdomovce sedícího na lavičce. Pospával a vedle sebe měl téměř prázdnou láhev vína. V tomto případě se strážníci spokojili s domluvou a muž z místa odešel. Hlídka však vzápětí našla na jednom z pultů nedaleké tržnice dalšího spícího bezdomovce. „I u něj se nacházela PET láhev s vínem. Po vzbuzení odmítal nápoj strážníkům dobrovolně předat, tudíž mu byl odebrán,“ konstatovala Adámková. Po jeho vykázání se hlídka přesunula na náměstí T. G. Masaryka. „Na kuželně seděla na lavičce žena bez domova a přelévala si z PET lahve bílé víno do hrnku. I jí víno strážníci odebrali,“ dodala Adámková.

Poslední dvě události byly pro opakované jednání postoupeny správnímu orgánu. Osoby jsou podezřelé z přestupku proti veřejnému pořádku, a to porušením vyhlášky města. (red)

Poslat nový komentář