Bezsoucitu zahraje na náměstí. Spolu s Laurou a tygry

Bezsoucitu zahraje na náměstí. Spolu s Laurou a tygry
Foto FB Bezsoucitu

Vznik rockové kapely Bezsoucitu je spojen s koncem roku 2013. Tehdy zakládající členové této Prostějovské kapely byli zpěvák Milan a kytarista Jakub. Ihned po založení byli osloveni další budoucí členové kapely. Basák Boho, rytmická kytara Lukáš a bubeník Jirka. Tato sestava posléze odehrála několik koncertů zejména přímo v Prostějově a okolí.

Kapela se zaměřuje na vlastní tvorbu a texty jsou tvořeny výhradně jen v mateřském jazyce. Postupně se ve vlastním repertoáru kapely objevuje více jak dvacet vlastních skladeb, které zaznívají pravidelně na všech koncertech a neustále se objevují skladby nové, které rozšiřují vlastní styl a hudební žánr této sestavy. Stylově se kapela vymezuje zejména pro posluchače rockové hudby, nicméně hardrock nebo naopak skladby melodického metalového nádechu ji nejsou cizí.

V roce 2016 kapela přichází s prvním debutovým albem s názvem Polib mi bicák, které bylo téhož roku pokřtěno ve vyprodaném Prostějovském hudebním klubu Apollo 13. Tímto prvním milníkem se kapela dostává do povědomí rockových posluchačů Prostějovska.

V roce 2019 se kapela představuje široké veřejnosti prostějovského okresu, kdy na Hanáckých pivních slavnostech společně se známými kapelami jako Traktor nebo Turbo odehrává první velký koncert. Svým hudebním projevem u posluchačů sklízí velký úspěch. Dále ve stejném roce se podílí na dobročinné akci s německou kapelou Gottfried, kdy v Určicích odehraje benefiční koncert a touto hudební akcí se dosáhlo výtěžku více jak 29tis. Kč pro popáleninové dětské centrum v Brně.

Bohužel ve stejném roce nastává více jak roční útlum z důvodu pandemických opatření a kapela je nucena na určitý čas přerušit vystupování. Čas je využit zejména pro rozvoj dalších skladeb a přípravu pro vytvoření vlastního hudebního klipu. Do budoucna si kapela klade za cíl nadále pokračovat ve tvorbě dalších projektů a bavit lidi nejen v Prostějovském okolí ale kdekoliv, kde lidé ocení kvalitní českou rockovou hudbu.

„Pokud nenastanou žádné nepředvídatelné události jsme kapela připravena vystoupit na Prostějovském náměstí ve středu 11. 8. 2021 pro širokou veřejnost,“ zvou muzikanti. (red)

Poslat nový komentář