Tip na neděli. Empírový den na zámku Čechy pod Kosířem

Tip na neděli. Empírový den na zámku Čechy pod Kosířem
ilustrační foto plakát

Chcete prožít jeden den jako hrdina či hrdinka románu Jane Austenové? Do doby, v níž vznikala díla Pýcha a předsudek či Rozum a cit, vás přenese Empírový den. Akce, kterou připravilo sdružení Jane Austen CZ ve spolupráci se zámkem Čechy pod Kosířem, se letos uskuteční v neděli 13. září.

První ročník této akce vznikl v souvislosti s uvedením adaptace románu Jane Austenové Emma v Moravském divadle Olomouc. „Nyní opakujeme tento jedinečný zážitkový den každý rok – pro všechny, kteří si chtějí na chvíli vyzkoušet historii na vlastní kůži a z pouhých diváků se stát jejími aktéry,“ uvedla Katka Báňová z pořádajícího sdružení Jane Austen CZ.

Program odstartuje už v dopoledních hodinách taneční lekcí anglických kontratanců v prostoru zámecké oranžerie. Poté si můžete užít piknik v zámeckém parku, na který naváže možnost jít po Mánesových stopách a vyzkoušet si krajinomalbu v zámeckém parku pod odborným vedením. Akce vyvrcholí závěrečným plesem, v rámci kterého se bude podávat večeře.

Vstupenky jsou již v prodeji na webu organizátora (www.empirovyden.cz) a také na pokladně zámku Čechy pod Kosířem. Vedle celodenní vstupenky je k dispozici také samostatná vstupenka pouze na večerní ples. Vzhledem k aktuální situaci je počet vstupenek pochopitelně omezen. Nejzajímavější způsob, jak si akci užít, je samozřejmě v historickém empírovém oděvu, ale podle organizátorů to rozhodně není povinné.

Více informací k jednotlivým částem dne, inspiraci, co na sebe, možnost rezervovat si vstupenky a také fotografie z předchozích ročníků najdete na www.empirovyden.cz. (red)

 

Poslat nový komentář