Město vydává nový Sazebník úhrad za poskytování informací

Město vydává nový Sazebník úhrad za poskytování informací
Ilustrační foto ber

K aktualizaci sazebníku dochází vzhledem k vývoji mezd a nákladů za uplynulé období. Je třeba, v souladu s novou metodikou ministerstva vnitra, upravit způsob zpoplatnění mimořádně rozsáhlého poskytnutí informací.

„Ve stávajícím sazebníku je v případě mimořádně rozsáhlého poskytnutí informací požadována úhrada za každou započatou hodinu vyhledávání, dle nové metodiky ministerstva vnitra bude v případě započaté hodiny částka poměrně krácena,“ vysvětlil primátor František Jura a pokračoval:

„Cena nákladů na pořízení kopií a cena za pořízení CD + DVD se za uplynulé období nezměnila a je srovnatelná s komerčními poskytovateli kopírovacích služeb v Prostějově. Hodinová sazba účtovaná v případě mimořádně rozsáhlého vyhledávání, která je stanovena, dle metodiky ministerstva vnitra podle celkových platových nákladů rozpočtovaných v příslušném rozpočtu na daný rok, dělený počtem zaměstnanců a počtem pracovních hodin v tomto roce, se zvýšila z 244 Kč na 291 korun.“

Nový sazebník vychází ze vzoru používaného Ministerstvem vnitra České republiky. Požadavek na aktualizaci Sazebníku úhrad za poskytování informací vychází z přípisu Ministerstva vnitra ČR, které k aktualizaci, v rámci dozorové činnosti ministerstva, vyzývá. (red)

Poslat nový komentář