Ceny Olomouckého kraje za přínos v kultuře se rozdají v Prostějově

Ceny Olomouckého kraje za přínos v kultuře se rozdají v Prostějově
ilustrační foto foto Karel Novák

 

Ve středu 9. dubna 2014 v 19 hodin se v Městském divadle Prostějov uskuteční už osmé vyhlášení Cen Olomouckého kraje za přínos v kultuře. Mezi oceněnými jsou i dva zástupci Prostějova.

Už po osmé budou na scéně oceněny příběhy těch, kteří byli v anketě vyznamenáni. Opět se otevřou dveře do Dvorany slávy a bude udělena Cena za celoživotní přínos v oblasti kultury, vyznamenána bude osobnost roku a oceněny budou zajímavé projekty a pracovití lidé, kteří za nimi stojí. Letos po druhé mají Ceny za kulturu nové kategorie – Cenu veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury, o které rozhodují hlasy občanů našeho regionu a Cenu hejtmana Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. O udělení cen rozhoduje Zastupitelstvo Olomouckého kraje na základě vyhodnocení obdržených návrhů.

Mezi oceněnými je známý prostějovský fotograf Karel Novák, který získal Cenu hejtmana Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury a Cenu za výjimečný počin roku v oblasti umění – oblast filmu, rozhlasu a televize získal dokumentární film Divadelní společnost Historia: malé dějiny o třech obrazech prostějovského TF studia - Tomáš Fraus a cine4net, s.r.o.

Průvodcem celého večera bude Marek Eben. (red)

Poslat nový komentář