Zoologická zahrada Olomouc upravila ceny vstupného

Zoologická zahrada Olomouc upravila ceny vstupného
Foto ZOO Olomouc

Rodinné vstupné v novém formátu a každé dvě koruny na podporu záchranných projektů. Zoologická zahrada Olomouc upravuje ceník vstupného. Platí od 1. března 2024. Novými úpravami ceníku Zoo Olomouc zohledňuje jak požadavky návštěvníků na klasické rodinné vstupné, tak i podporu záchranných projektů. Každé 2 koruny z ceny vstupného totiž přispějí k ochraně zvířat.

Rodinné vstupné zahrada přináší nově ve formátu 2+1, 2+2, 2+3, 2+4, přičemž u variant 2+1 a 2+4 bude navýšeno jen o 10 korun. Úprava ceníku spočívá také ve zvýšení ceny standardního vstupného pro jednotlivce o 20 korun. „Navýšení běžného vstupného jsme dlouhý čas odkládali z důvodu budování inženýrských sítí, z něhož pramenila jistá omezení pro návštěvníky, kterých jsme si byli vědomi. Vstupné pro školy a psy zůstává neměnné, cena vláčku se z původních 50 korun navyšuje na 60 korun,“ uvádí ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

Zoo Olomouc se tak tímto krokem zapojuje do finanční podpory svých záchranných projektů. Jednou z hlavních úloh moderních zoologických zahrad je ochrana zvířat a jejich přirozeného prostředí. „Zahrada je členem České koalice pro ochranu biodiverzity, která sdružuje nejenom zoologické zahrady, ale i neziskové organizace a společnými silami působí ve vybraných lokalitách k ochraně přírody. Organizace pomáhá zvláště v rozvojových oblastech se vzděláváním veřejnosti a snaží se různými akcemi a ekologickými aktivitami a konferencemi upozornit na nutnost ochrany životního prostředí,“ vysvětluje mluvčí zahrady Iveta Gronská.

Zoo Olomouc se také aktivně podílí na řadě dalších záchranných projektů, z čehož nejvýznamnější je program Kukang, který se věnuje ochraně outloňů a jejich biotopu na Sumatře. „Prozatím jsme tyto projekty podporovali převážně formou členství, motivací dalších organizací, propagací a osvětou. Na rozdíl od jiných zoologických zahrad po celém světě, které své záchranné programy a projekty podporují finančně,“ dodává Gronská. (red)

Poslat nový komentář