Kraj podpoří údržbu turistických tras

Na Prostějovsku je nejaktivnější Klub českých turistů Smržice.
Na Prostějovsku je nejaktivnější Klub českých turistů Smržice.

Olomoucký kraj poskytne příspěvek Klubu českých turistů na údržbu turistických tras v regionu. Krajští radní na svém úterním jednání schválili celkem 400 tisíc korun na opravu 1 182,3 km pěších a lyžařských tras a 97 km cyklistických tras. Jedná se o třetinu všech těchto tras v Olomouckém kraji. 

Kompletní obnovu v letošním roce čeká 145,3 km vyznačených pěších a lyžařských turistických tras v okrese Olomouc, 114 km v okrese Prostějov, 181,4 km v okrese Přerov, a 741,6 km tras v okresech Šumperk a Jeseník. „Turistický ruch je pro nás velice důležitý. Příspěvek zabezpečí nadstandardní úroveň tras. Údržbou projdou pěší a lyžařské turistické trasy nejvíce v okrese Šumperk a Jeseník. Příspěvek pokryje náklady na výměnu poškozených směrovek a tabulek,“ uvedl hejtman Martin Tesařík.

Klub českých turistů vyrobí zhruba 50 nových informačních tabulek pro turistické vývěsné mapy. Zajistí revizi a průzkum 49 kilometrů nových, neprůchodných nebo poničených pěších, cyklistických i lyžařských tras. Za krajské peníze také zreviduje 90 procent silničního značení cyklotras. Příspěvek ještě musí schválit červnové krajské zastupitelstvo.

Olomoucký kraj poskytuje příspěvek Klubu českých turistů od roku 2002, v loňském roce činila podpora rovněž 400 tisíc korun jako letos.     

(red)

Poslat nový komentář