Prostějov bude mít i druhý Skrytý příběh. Tentokrát o choleře

Prostějov bude mít i druhý Skrytý příběh. Tentokrát o choleře
Foto hanackyjeruzelem.cz

Rada města Prostějova se zabývala také dotacemi do oblasti rozvoje turistického ruchu.

„Komise pro cestovní ruch a podporu podnikání posoudila dvě žádosti, které rada města odsouhlasila. V jednom případě jde o výrobu a umístění informačního panelu k bývalé nové synagoze, dnes kostelu Husův sbor. Vede tudy jeden z turistických okruhů a návštěvníkům informační panel před touto památkou nabídne i další informace k historii dnešního kostela. Druhým projektem je Skrytý příběh lékaře Gideona Brechera, který proslul tím, že se významnou měrou podílel na boji proti cholerové epidemii, která v Prostějově vypukla brzy po skončení Prusko-rakouské války. Za to pak obdržel písemné poděkování prostějovského zastupitelstva. Tímto skrytým příběhem bude mít město Prostějov už dvě atraktivní turistické mobilní aplikace pro návštěvníky města či rodiny s dětmi, kteří se nejen seznámí se zajímavým příběhem, ale také si projdou naše město. Připomeňme, že prvním skrytým příběhem je Čočkostroj Otto Wichterleho,“ vysvětlila 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Schválené dotace:

1. ve výši 20.000 Kč Spolek Hanácký Jeruzalém, spolek pro židovské dědictví v Prostějově, z. s., Jana Rokycany 453/8, Prostějov, IČO 06503837 - na výrobu informačního panelu před bývalou synagogou v Prostějově

2. ve výši 40.000 Kč Tripeduca s. r. o., Oblouková 766/16, Praha, IČO 04721969 - na vytvoření další trasy pro mobilní aplikaci Skryté příběhy s tématem příběhu prostějovského rodáka Gideona Brechera. (red)

Poslat nový komentář