Pod koly Favorita zemřel 12letý chlapec

Pod koly Favorita zemřel 12letý chlapec
ilustrační foto ZZS

V úterý po 17. hodině došlo k tragické dopravní nehodě ve Stupkově ulici v Olomouci. Pod koly projíždějícího Favorita zemřel dvanáctiletý chlapec.

„Podle prvotních informací měl nezletilý chlapec vběhnout náhle zpoza zaparkovaného vozidla na silnici, kde právě projíždělo vozidlo značky Škoda Favorit. Došlo ke střetu, následkem kterého chlapec na místě utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ popsala tragedii policejní mluvčí Marie Štrbáková.
Informaci potvrdil i mluvčí krajské záchranky Pavel Vyhlídal: „Chlapec přebíhal silnici v místě, kde nebyl přechod, vůz jej odmrštil asi šest metrů daleko. První pomoc chlapci poskytli kolemjdoucí, necelou minutu po ohlášení operačnímu středisku byla na místě posádka záchranné služby, která projížděla nedaleko a původně mířila k jinému případu. Přes všechno úsilí chlapec po několika desítkách minut podlehl rozsáhlým vážným zraněním.“
Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování olomouckých kriminalistů. Dechová zkouška provedená s řidičem byla na místě nehody negativní. „V této chvíli je podezřelý ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, za který mu v případě odsouzení může být uložen trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do šesti let,“dodala Štrbáková. (ber)

Poslat nový komentář