Srazila chodkyni na Pernštýnském a ujela. Policie hledá řidičku a svědky

Srazila chodkyni na Pernštýnském a ujela. Policie hledá řidičku a svědky
ilustrační foto PČR

Ve středu 31. srpna 2016 krátce po patnácté hodině došlo na přechodu pro chodce na Pernštýnském náměstí v Prostějově u křižovatky s ulicí Školní k dopravní nehodě mezi osobním automobilem značky Škoda a chodcem. Řidička škodovky srazila 68letou ženu a z místa ujela. 

"Doposud přesně neustanovená řidička se s vozidlem v blízkosti přechodu pro chodce otáčela a přitom zadní částí vozidla narazila do osmašedesátileté ženy, která přes přechod přecházela. Žena po nárazu upadla na komunikaci a způsobila si lehké zranění. Řidička s vozidlem z místa odjela," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že alkohol byl u chodkyně vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Po totožnosti řidičky automobilu policisté pátrají. Příčiny okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování.

"Případné svědky dopravní nehody tímto žádáme, aby se se svými poznatky obrátili na policisty dopravního inspektorátu v Prostějově, buď osobně v Havlíčkově ulici 16b, nebo telefonicky na čísle 974 781 251," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář