Na Rejskově srazil stařenku a ujel. Policie hledá cyklistu i svědky nehody!

Na Rejskově srazil stařenku a ujel. Policie hledá cyklistu i svědky nehody!
Foto PČR

Ve středu 14. června 2017 v době od 13:30 do 13:45 hodin došlo na cyklostezce v Rejskově ulici v Prostějově k dopravní nehodě cyklisty a chodce. Cyklista sražené seniorce pomohl vstát, pak ale ujel. Policisté hledají svědky a cyklistu žádají, aby se jim přihlásil.

"Osmasedmdesátiletá žena cyklostezku přecházela u křižovatky s ulicí Vápenice. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k jejímu střetu s cyklistou jedoucím ve směru k centru města. Po střetu žena upadla na komunikaci. Cyklista zastavil a ženě pomohl vstát. Poté však z místa dopravní nehody odjel, aniž by došlo k jejímu oznámení policistům. Při dopravní nehodě žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice. Alkohol u ženy policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou," popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek. 

Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Pro objasnění všech okolností případu policisté žádají případné svědky dopravní nehody, aby se se svým svědectvím obrátili osobně přímo na policisty prostějovského dopravního inspektorátu na adrese Havlíčkova 16b, Prostějov nebo telefonicky na čísle 974 781 251, případně na bezplatnou linku 158.

"Druhého účastníka dopravní nehody – neznámého cyklistu – policisté vyzývají, aby se přihlásil a přispěl tak k objasnění všech okolností případu," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář