Rekonstrukce chodníků ve Vrahovické ulici bude pokračovat

Rekonstrukce chodníků ve Vrahovické ulici bude pokračovat
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Radní na svém jednání schválili vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci chodníků a vjezdů v ulici Vrahovická po levé straně ve směru na Kralice v úseku mezi říčkami Hloučela a Romže. Dílo o celkové délce chodníků 689 m je rozděleno do pěti úseků. Úseky II., III. IV. a V. v souhrnné délce 457 metrů zahrnují část ulice Vrahovická mezi křižovatkou s ulicí Smetanova a mostem přes říčku Romže.

„Pokračující rekonstrukce chodníků v ulici Vrahovická bude zahrnovat kompletní vybourání všech stávajících konstrukcí chodníků. Nové povrchy chodníků budou z betonové zámkové dlažby, vjezdy mimo chodník z betonové zatravňovací dlažby. Dojde i k rekonstrukci veškerých prvků odvodnění. Na křížení s komunikacemi ulic Smetanova, Zátiší a Jana Rokycany jsou navržena místa pro přecházení chodců,“ popsal zamýšlené práce náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že v úseku IV je součástí díla železobetonová opěrná zeď v délce 32 m.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky, respektive úseků II – V je 7 713 719,94 Kč bez DPH.

„Očekáváme, že k zahájení prací dojde nejpozději do 01. 05. 2023 a dílo bude dokončeno nejpozději do 31. 08. 2023,“ doplnil Rozehnal. (red)

Poslat nový komentář