Pozor! Orion stahuje z prodeje vánoční čokoládovou kolekci!

Pozor! Orion stahuje z prodeje vánoční čokoládovou kolekci!
ilustrační foto Orion

Mléčné figurky patří k Vánocům úplně stejně jako stromeček a dárky pod ním. Pokud jste při nákupu neodolali a koupili jste nějaké mléčné figurky na stromeček už teď, doporučujeme zkontrolovat obal, jestli se nejedná o produkt, na který výrobce ORION vyhlásil svolávací akci.

„Dovolujeme si vás informovat, že společnost Makro Cash & Carry ČR, s.r.o., přistoupila ke stažení níže uvedeného výrobku z trhu. Byli jsme informováni naším dodavatelem, že výrobek může obsahovat stopy sóji a tato informace není na některých obalech uvedena,“ stojí v tiskové zprávě velkoobchodu Makro. Stažení se týká výrobku ORION Figurky mléčno-oříškové 12x 420 g, a ORION Figurky mléčno-oříškové 1x 420 g. V případě, že jste uvedený výrobek s chybějícím údajem o alergenech zakoupili, můžete ho vrátit do některé z provozoven MAKRO, kde vám budou na základě prodejního dokladu až do 15. listopadu 2021 vráceny zpět peníze.

Čokoládové firgurky se však neprodávají pouze v prodejnách Makro, značka ORION je zalistována ve většině velkých řetězců u nás, proto doporučujeme zkontrolovat obal i v případě, že jste nákup uskutečnili jinde.

Alergie na sóju se projevuje velmi podobnou reakcí jako jiné skupiny alergií (mléko, vejce). Mohou se objevit střevní problémy nebo nepříjemné změny na pokožce. Za vážnější symptomy se považují potíže s dýcháním, které mohou přecházet v dušnost, tzv. systémovou anafylaxi či anafylaktický šok, jež jsou životu nebezpečné. (red)

Poslat nový komentář