Třetí očkování se mnou pořádně zamávalo, říká Prostějovanka

Třetí očkování se mnou pořádně zamávalo, říká Prostějovanka
ilustrační foto pixabay

Očkovat se proti COVID 19 či ne? To je otázka, která dlouhodobě vládne nejen českou veřejností. Odpůrci argumentují, mimo jiné, komplikacemi, které nastává u některých jedinců po podání látky. S osobní zkušeností se PvNovinkám svěřila paní Lenka z Prostějova.

„Mám v péči těžce nemocnou osobu, a tak jsem nad očkováním neváhala. První dvě dávky byly bez problémů, po té třetí jsem měla pocit, že mě přejel vlak,“  říká žena. Účinky pocítila několik hodin po podání látky. „Bolest celé levé strany těla, zimnice, strašlivá únava. K tomu se druhý den přidaly problémy s rovnováhou, jak jsem vstala, zatmělo se mi před očima a měla jsem co dělat, abych nešla k zemi,“ popisuje. Problémy podle ní postupně odeznívají, i tak ji ale většina trápí už čtvrtý den. Pro jistotu vše nahlásila nejen své obvodní lékařce, která jí vakcínu aplikovala, ale i na stránce Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).

Ten na svých stránkách aktualizoval počty nahlášených podezření na nežádoucí účinky po vakcínách proti covidu. Od prosince 2020, kdy očkování proti covidu v Česku začalo, jich ústav obdržel přes 10 tisíc. Nejčastěji jde o horečku, zimnici či únavu. Celkový počet úmrtí, která byla nahlášena jako možný důsledek nežádoucího účinku vakcín, je 148. SÚKL však připomíná, že jde o pouhá podezření.

Na týdenní přehledy se můžete podívat na https://www.sukl.cz/…uci.

V České republice se proti covidu očkuje vakcínami, které jsou schválené Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) i SÚKL. Zároveň je doporučuje většina českých epidemiologů i vakcinologů. (ber)

Komentáře

Čtvrtou dáš levou zadní, pátá bude v pohodě a po šesté bude "jízda". Beruška má sedum teček, tak se snažte!!!!

Proč nezapíšete o té spouště lidí, se kterými to nezamávalo? To by nebylo zajímavé, že?

Poslat nový komentář