Maminky, naočkujte se dcery. Vakcína téměř zdarma!

Maminky, naočkujte se dcery. Vakcína téměř zdarma!
ilustrační foto internet

 

Možnost naočkovat se proti rakovině děložního čípku téměř zdarma mají právě teď dívky v celém Olomouckém kraji. Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí vakcíny za pět a půl tisíce za necelé dvě stovky. Akce se vztahuje na dívky narozené od 1. ledna 1997 do 31. března 1998.

Očkování provádějí praktičtí lékaři a gynekologové. Vakcínu lze koupit u lékaře, nebo v lékárně na recept. "Prodejní cena za třídávkové očkovací schéma je 5 553 korun, pro vybranou skupinu populace za 2 884 korun. VZP přispívá 2 700 korun, vakcína by měla stát 180 korun," konstatoval mluvčí VZP pojišťovny Oldřich Tichý. Podle jeho slov je nejvhodnější očkování mezi 13 a 14 rokem.

HPV viry, které rakovinu děložního hrdla způsobují, v České republice ročně zabijí 400 žen. Rakovina děložního hrdla je po rakovině prsu celosvětově druhou nejčastější rakovinou u žen. (red)

Komentáře

Tato vakcína je v některých odborných kruzích považována za více nebezpečnou než riziko vzniku rakoviny. Viz. odborná literatura RNDr. Anny Strunecké a videa na youtube MUDr. Elekové. Je to hodně na zvážení především rodičů dívek. Dobrá informovanost je nutností. Jana Jarolímková

A proč je to nebezpečné a zabíjí to? Protože se nikdo nestará o své zdraví a rozhodne se věřit radši nějaké vakcíně :/ žijte zdravě, nestřídejte partnery a vakcína nebude třeba :) stejně není 100% proti všem virům, které mohou rakovinu čípku způsobit :)

Poslat nový komentář