Složky IZS pátraly po pohřešovaných osobách v nepřístupném terénu při lesním požáru

Složky IZS pátraly po pohřešovaných osobách v nepřístupném terénu při lesním požáru
Foto IZS

 

Pátrání po pohřešovaných osobách v nepřístupném terénu při lesním požáru. To byl program pátečního cvičení složek Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje. Cviení se uskutečnilo v katastru vojenského újezdu Březina.

Cvičení se zúčastnilo 40 policistů, 60 hasičů, JSDH Města Prostějova, Plumlova, Vícova, Krumsína a Mostkovic, Záchranná služba, Městská policie Prostějov, Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje, Dobrovolní záchranáři, CLO české republiky a AČR, která poskytla bezpilotní prostředek k monitorování prostoru. "Organizací GINA byl představen pátrací systém na bázi GPS modulu. Během cvičení bylo využito speciální vozidlo PČR tzv. mobilní kontaktní a krizové centrum, z kterého se celá záchranná akce řídila," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Všech deset "pohřešovaných" bylo v rámci cvičení nalezeno a předáno zdravotníkům. 

"Celé součinnostní cvičení proběhlo bez problémů a prověřilo připravenost všech složek při budoucím mimořádném zásahu," dodala mluvčí. (red)

 

Poslat nový komentář