Srážka auta s kolem zastavila na chvíli dopravu v centru

Srážka auta s kolem zastavila na chvíli dopravu v centru
Foto Martin P.
Další fotky: 
Srážka auta s kolem zastavila na chvíli dopravu v centru

 

"Jel jsem po kruháči na Petrském náměstí, když se auta z ničeho nic zastavila. Druhé auto přede mnou zastavilo náhle za přechodem pro chodce a zablokovalo tak dopravu", sdělil k zaslaným fotografiím čtenář Prostějovských novinek Martin.

"Lidé vyběhli z auta a začali sbírat "kolistu", který ležel i s kolem na zemi těsně za autem. Ani nevím, jak se to přihodilo. Pomohli mu vstát, odvedli ho ze silnice a po krátké době poodstavili automobil o kus dál, protože takto velmi komplikovali dopravu od Dolní i Wolkerovy. Jak to dopadlo, nevím, ale doufám, že byl cyklista v pořádku. Šlo o starší osoby, ať již na kole či v automobile", popsal situaci Martin.

Doufáme tedy, že vše dobře dopadlo. Cyklisté a automobiloví řidiči nejsou zrovna i ve městě Prostějově velcí kamarádi. (red)

Komentáře

Kdopak přišel na to, že má cyklista na přechodu přednost ?? On  ji totiž nemá ani chodec,, Zákon říká, že řidič nesmí na přechodu pro chodce ohrozit chodce, kteří již vstoupili do vozovky. Na druhou stranu i chodec má své povinnosti, nesmí náhle vstupovat do vozovky.... Nemaťte tedy ostatní, ať z těchto Vašich výroků nemají v hlavách guláš, myslím si, že sražených chodců máme už tak ve městě dost.

Já myslím, že zrovna tady cyklista přednost nemá. Chodec ano. Jezdím tudy denně ( na kole ) a musím říct, že 90% motoristů cyklistu pustí. Horší je to na druhé straně, kde jsou dva pruhy. Tam je to někdy o hubu. Myslím, že většina řidičů neví, jak to tady s tou předností je. To platí o cykostezkách v PV obecně.

kdyby cyklisti sesedli z kola jak mají a ten přechod přešli pěšky nebylo by tolik nehod protože pravidla neplatí jen pro automobili ale i pro cyklisty, a tak jako není snadné zastavit na kole tak snadné není zastavit autem, cyklisti jezdí hlavně tak aby nebyli vidět a není to jen ve dne ale i v noci jsou snadno přehlédnutelní i mě se stalo že sem cyklistu přehlédla bohužel je to realita ale když oba zareagují zavčas tak se nic nestane (jako v mém případě) tak jak dostávají pokuty řidiči a vše se na ně svádí za vše můžou jen oni a cyklisti a chodci jsou vysmátí, já když jedu autem pouštím všechny protože nikdy nevím kterej blbec mi tam vletí

Zde na tomto přechodu mají přednost i cyklisté, takže kdyby se nedej bože stalo něco horšího, tak by byl viník jasný. Při výjezdu na Újezd se tam nejede moc rychle, takže asi dotyčný řidič cyklistu jen ,,ťukl". Na druhou stranu je zřejmé, že cyklista vjel řidiči přímo pod kola. Měl sice přednost, ale většinou jezdí jako berani se 100% jistotou, že auto zastaví. Nebývá tomu vždy tak.....

Asi tak dobrá polovina řidičů pustí chodce přes přechod, ale cyklistu? To už je bezpečnější z toho kola sesednout a ten přechod přejít. A ty ostrůvky tomu taky moc nepomáhají. Jeden řidič vás pustí a druhý ignoruje a přejet tohle na kole, když je hrozná doprava v centru? Ne všechna kola se dají zastavit na místě, což řidiči sami moc dobře vědí, tak co takhle víc respektu k cyklistům. My se vám nesnážíme se tu plést, jen se chceme z místa a dostat do místa b. Mluvím, za ty příležitostné a rozumné, kteří to berou jako odpočinkový sport nikoliv jako způsob někoho provokovat. A nikdy nepodceňujte rychlost cyklisty. Protože i když si myslíte, že to stihnete, tak to nemusí vždy vyjít a je snadné někoho smést, když jedete v půltunovém autě, někomu můžete zničit všechny šance v životě. 

Poslat nový komentář