Cyklista nedal přednost autobusu, odvezl ho vrtulník

ilustrační foto
ilustrační foto

Nebezpečná křižovatka od Mostkovic na komunikaci Prostějov - Kostelec na Hané si opět vybrala svou daň. Přestože je tady na hlavní silnici omezena rychlost na 70 km/h, k havárii došlo opět poté, co účastník silničního provozu jedoucí z vedlejší silnice nedal přednost. Střet to byl nerovný.

K nehodě došlo včera, ve středu 3. dubna ve 14:50 hodin. Jednašedesátiletý cyklista jel po silnici od obce Mostkovice na křižovatku se silnicí Prostějov - Kostelec na Hané. Při vjetí na hlavní komunikaci cyklista nedal přednost linkovému autobusu, který jel od Prostějova na Kostelec. "Došlo ke střetu cyklisty a autobusu. Při střetu došlo ke hmotné škodě na jízdním kole a autobusu a k těžkému zranění cyklisty. Cyklista byl transportován leteckou záchrannou službou Olomouckého kraje do nemocnice," popsala nehodu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policie ČR Prostějov.

Technická závada, stejně jako alkohol u řidiče autobusu byly vyloučeny. U cyklisty nebyla provedena dechová zkouška, byl nařízen odběr krve. Na místě byli přítomni hasiči HZS Olomouckého kraje, Městská policie a Policie ČR Prostějov 1 k řízení provozu. Komunikace byla po hodině zprovozněna. Případ dále šetří Skupina dopravních nehod Prostějov. Způsobená škoda činí předběžně 6 tisíc korun.

(red)

Poslat nový komentář